Coronabeleid De Jonge en Rutte heeft economie opnieuw in een recessie gestopt

Coronabeleid De Jonge en Rutte heeft economie opnieuw in een recessie gestopt

DEN HAAG - het coronadebat van donderdag 15 april vindt plaats in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Demissionair premier Rutte en Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid en partijleider van CDA, lachen om een grapje in de Kamer ’s avonds tijdens d

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt met treurig nieuws: de eerste drie maanden van dit jaar is de economie gekrompen door de lockdown. Voor de tweede keer gedurende de coronacrisis zijn we in een recessie terechtgekomen. Ondertussen is Nederland nog steeds de dupe van het demissionaire beleid van Rutte en De Jonge.

De consumentenbestedingen zijn flink gedaald in het eerste kwartaal van dit jaar. Het CBS wijt dit aan de lange én strenge lockdown in Nederland. Het eerste kwartaal van dit jaar kromp ten opzichte van het laatste kwartaal van afgelopen jaar; ook in dat kwartaal kromp de Nederlandse economie al, dat meldt de Telegraaf.

Het aantal bestedingen in Nederland is flink afgenomen, en dat is niet gek aangezien het hele land voor een zeer lange tijd op slot was: "Consumenten gaven opnieuw veel minder uit aan horeca, recreatie en cultuur, en vervoer, maar ook aan kleding, schoenen, woninginrichting, auto’s en motorbrandstoffen hebben ze minder besteed”, aldus het CBS.

Door de lange en strenge lockdown en de krimp in de economie is Nederland op dit moment een middenmoter binnen de EU. Er zijn veel lidstaten die duidelijk de zaakjes beter op orde hebben. Vandaag gaven verscheidene ondernemers ook al aan dat de zware tijden nog lang niet over zijn. Veel ondernemers hebben jaren nodig om te herstellen van dit desastreuze jaar. De huidige versoepelingen zorgen er niet voor dat de tienduizenden euro's aan schulden ineens verdwijnen.

Nederland zal nog voor een lange tijd de schade ervaren die het twijfelachtige coronabeleid heeft veroorzaakt. De hardste klappen worden op dit moment opgevangen door de ondernemers in ons land.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties