screen shot 2022 09 02 at 13

Harm Beertema (PVV) sloopt alfabetisme-promoter Rutte: 'De grootste ramp van 13 jaar Rutte'

Politiekapr 08 2023, 15:00
De afgelopen 13 jaar is Nederland door Mark Rutte in crisis na crisis gestort, met leugen na leugen, en wanbeleid na wanbeleid. Maar volgens PVV-Tweede Kamerlid Harm Beertema is er nu nóg een crisis, die alle andere crises van Rutte naar de kroon steekt: de helft van alle groep 8'ers in Nederland is "functioneel analfabeet."
Nederlandse tieners lazen jaren geleden behoorlijk veel boeken. Daar waren we trots op. Niet zo gek, want het lezen van boeken zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, kennis, etc. Het is ongelooflijk belangrijk voor mensen die het maximale uit zichzelf willen halen en zichzelf willen begrijpen - alsmede het leven an sich.
Maar dat is in de dertien jaar dat Rutte het voor het zeggen heeft in ons land helemaal ongedaan gemaakt. Uit alle cijfers blijkt namelijk dat kinderen gewoon niet meer lezen. Ze weigeren een boek open te slaan. Dat is in groep acht al zo, en dat gaat door tot en met de middelbare school. 
Zo laat de helft van de vijftienjarigen weten dat lezen "tijdverspilling" is. En 60 procent van deze groep leest alleen "als het echt moet." Met andere woorden, als ze daartoe gedwongen worden.
PVV-Tweede Kamerlid Harm Beertema maakt zich hier terecht enorm veel zorgen over. Hij noemt het "misschien wel de grootste ramp van 13 jaar Rutte." Vervolgens stelt hij ook dat het helemaal niet "moeilijk" op te lossen is. De leerlingen moeten gewoon van het scherm gehaald worden, en ze moeten niet een kwartier lezen per dag, maar een uur. Daarnaast, schrijft hij, moeten ze essays schrijven, schrijven, schrijven.

Misschien wel de grootste ramp van 13 jaar Rutte: de helft van groep 8 functioneel analfabeet. Moeilijk op te lossen? Welnee. Gaat het opgelost worden? Welnee. Want de leraren lezen al niet meer. “Ze moeten weer rust hebben. Een telefoonverbod op school. Niet een kwartier lezen…

Patrick Woudstra
Patrick Woudstra
@PatrickWoudstra

Nederlandse tieners, van alle tieners in de westerse wereld, zijn het minst gemotiveerd om boeken te lezen. Bijna de helft van de vijftienjarigen vindt lezen „tijdsverspilling” en 60 procent leest alleen als het per se moet. nrc.nl/nieuws/2023/04…

490
Reply
Het is werkelijk ongelooflijk om te zien hoe Rutte de Nederlandse samenleving op elke mogelijke manier afbreekt. Het vertrouwen in de politiek is (terecht) tot het nulpunt gedaald. Hele families zijn uit elkaar gehaald door de Toeslagenaffaire. Energie is schier onbetaalbaar geworden. Stikstofgekte zorgt voor zelfmoorden en wanhoop bij boeren. Onze grondrechten zijn twee jaar lang afgeschaft geweest in naam van een virus dat niet veel dodelijker is dan de griep. Ondertussen wordt het gezin systematisch ondermijnd...
En daar komt dus nog eens bij kinderen massaal functioneel analfabeet zijn. Ze kunnen in theorie wel lezen, maar doen het niet - wat misschien nog wel erger is dan écht analfabeet zijn.
Rutte is echt een schande voor ons land. Deze man is mogelijk de slechtste premier die we ooit gehad hebben. Je wordt er bijna wanhopig van. Maar hé, gelukkig lacht hij altijd alles heel leuk weg. Dus wat boeit het, he?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten