beertema 1

Hypocrisie heeft honger: regering serveert gratis maaltijden als dessert na jaren van uithongering

Politiekmrt 30 2023, 13:00
In een glansrijke vertoning van hypocrisie heeft de faalregering, onder leiding van de onverschrokken helden Jan Paternotte, Laurens Dassen en Dennis Wiersma, besloten om gratis schoolmaaltijden aan te bieden aan kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben. Waarom? Omdat onze nobele leiders er uiteraard alles aan doen om de burgers eerst aan de geeuwhonger te brengen, om vervolgens met een zogenaamd prachtig plan hun eigen falen te maskeren.
Onze redders in nood hebben een gulle 11 euro per week op een waardebon gereserveerd voor de 300.000 uitgehongerde scholieren die zij, met hun krankzinnige beleid, hebben gecreëerd. De regering is zo trots op hun prestatie dat ze 100 miljoen euro opzij hebben gezet voor dit hartverwarmende initiatief.
Minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) verklaart, waarschijnlijk met een stalen gezicht: "Ik wil niet dat leerlingen de dupe worden als de portemonnee van hun ouders steeds meer onder druk staat." Nee, natuurlijk niet. Per slot van rekening zijn het de ouders en hun portemonnee die onder druk staan, niet de jarenlange mislukte beleidskeuzes van onze onfeilbare regering.
Scholen mogen zelf beslissen hoe zij de maaltijden aanbieden. Ze kunnen kiezen voor de budgettaire haute cuisine van 9 euro per leerling per week, of de luxe van een cateraar inschakelen. Gezonde tussendoortjes en boterhammen zijn uiteraard ook een optie – want wat is er nou leuker dan een koelkast vol voedsel dat je zelf niet kunt betalen?
D66-Tweede Kamerlid Romke de Jong Twittert met geveinsde verontwaardiging: "Kinderen met een volle maag leren beter! Schrijnend om te zien dat dit niet overal lukt." Inderdaad, beste vrienden, het is schrijnend. Maar laten we vooral niet vergeten wie de echte slachtoffers zijn hier: onze dappere politici, die zichzelf als redder in nood moeten opwerpen na het veroorzaken van de problemen.
PVV-Tweede Kamerlid Harm Beertema slaat de spijker op de kop met zijn Twitterbericht: "Met krankzinnig beleid je eigen burgers aan de geeuwhonger brengen, ze zo te vernederen dat ze hun kinderen niet meer fatsoenlijk kunnen voeden (in 'één van de rijkste landen van de wereld.') om je vervolgens op te werpen als de redder in nood. Cynischer dan dit wordt deze faalregering niet."

Met krankzinnig beleid je eigen burgers aan de geeuwhonger brengen, ze zo te vernederen dat ze hun kinderen niet meer fatsoenlijk kunnen voeden (in “één van de rijkste landen van de wereld.”) om je vervolgens op te werpen als de redder in nood. Cynischer dan dit wordt deze…

Romke de Jong
Romke de Jong
@RomkeDeJong

Kinderen met een volle maag leren beter! Schrijnend om te zien dat dit niet overal lukt. Daarom een echt prachtig plan van @jpaternotte en @DassenLaurens dat nu met @DennisWiersma werkelijkheid wordt. Samen op naar gelijke kansen voor al onze kinderen!💚💚 ad.nl/politiek/kabin…

809
Reply
Maar laten we niet te hard oordelen. Immers, wie zou er niet trots zijn op een regering die erin slaagt om in één van de rijkste landen ter wereld zoveel gezinnen te laten lijden, en dan zo genereus te zijn om met een lapmiddel te komen? Het is duidelijk dat deze faalregering echt om het volk geeft. Laten we juichen en dankbaar zijn voor hun weloverwogen, doordachte en absoluut niet hypocriete initiatieven!
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Want, mensen, cynischer dan dit wordt het niet. Laten we samen proosten op de glorieuze redding van onze kinderen door de goedhartige en visionaire leiders Jan Paternotte, Laurens Dassen en Dennis Wiersma. Want zeg nou zelf, wat zouden we zonder hen doen? Waarschijnlijk zouden we dan écht iets moeten doen aan de structurele problemen die tot de armoede hebben geleid.
Een ironische applaus voor onze faalregering, die erin slaagt om zichzelf op de borst te kloppen voor het aanpakken van de problemen die ze zelf gecreëerd hebben. Want, zoals het gezegde luidt: een volle maag leert beter – maar een hypocriet hart slaapt nog beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten