screenshot 2023 03 26 at 121214

Schande! De nieuwe daklozen: 'zelfredzame' hoogzwangere moeder en hardwerkende oudere man

Politiekmaa 26 2023, 13:00
Bij Nieuwsuur hebben ze gisteren aandacht gegeven aan een groeiend een beschamend probleem: dat van de 'zelfredzamen' die dakloos zijn. Niet omdat ze een puinhoop van hun leven hebben gemaakt, maar omdat er niet genoeg woningen zijn.
Als asielzoekers toegang krijgen tot ons land krijgen ze voorrang bij het verlenen van een huurwoning. Want oh, oh, oh, wat zijn die mensen zielig. Het is aan ons, Nederlanders, om ze op te vangen, ze financieel te helpen, en ze zelfs een woning te geven.
Maar ondertussen is er in ons land een probleem dat alleen maar in omvang toeneemt en dat, als je echt door hebt waar het over gaat, je met woede én een gevoel van schaamte moet vullen: mensen die gewoon een baan hebben en zogenaamd 'zelfdredzaam' zijn, maar die niet in aanmerking komen voor een huurwoning omdat er te weinig woningen zijn.
Nieuwsuur is natuurlijk een wanstaltig programma, maar gisteren heeft het zowaar een keer aandacht gegeven aan iets dat werkelijk leeft in de maatschappij - of nou ja, aan iets dat zou moeten leven. De programmamakers van de publieke omroep spraken met twee Nederlanders, productieve, goede mensen. Eén is een hoogzwangere moeder, één is een oudere man. 
Ze hebben één ding gemeen met elkaar. Of nou ja, eigenlijk twee: ze hebben geen verslavingen, geen grote schulden. Maar ze zijn desalniettemin dakloos. De reden is dat er gewoon te weinig woningen zijn. En dus slaapt de man in zijn auto terwijl de hoogzwangere vrouw 'tijdelijk bij een vriendin logeert,' en hoopt dat haar kind(eren) haar niet afgenomen word(en) straks met als excuus dat ze 'geen vaste woon- en verblijfplaats heeft.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dat dit kan gebeuren in Nederland is ronduit schandalig. Deze mensen hebben dit lot werkelijk op geen enkele manier dan ook verdiend. Dat kan je natuurlijk ook zeggen van verslaafden, maar die zorgen in ieder geval nog voor problemen om zich heen. Of hebben gewoon al hun geld verspeeld. Maar voor deze mensen geldt dat niet. Dit zijn 'werkende daklozen.' En 'werkende armen.' Of ze werken legaal maar hebben door de inflatie niet genoeg om rond te komen, of ze hebben dat wel en willen ook heel graag een huurwoning betalen maar dat kan niet omdat er niet genoeg huurwoningen zijn.
Het is een beschamende vertoning. Maar dit is toch echt het land van Mark Rutte. Dieptriest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten