072 xr at stock exchange 48861616961

Extinction Rebellion negeert wederom de wet en zorgt voor chaos op Eindhovens vliegveld

Binnenlandmrt 26 2023, 12:00
Afgelopen zaterdag was het weer raak. Honderden Extinction Rebellion activisten verzamelden zich op het vliegveld van Eindhoven om hun ongegronde klimaatprotesten te uiten. Maar het liep uit de hand toen een grote groep het hek kapot knipte en een parkeerplaats van privéjets binnendrong.
Honderden aanhangers van Extinction Rebellion waren aanwezig bij de demonstratie, vastbesloten om hun onbuigzame standpunten op te leggen aan de nietsvermoedende burgers. Een flink aantal van hen forceerde zonder enig respect een hek en drong het parkeerterrein van de privévliegtuigen binnen, alsof zij geen regels hoeven te volgen. Het is voor de zoveelste keer dat deze figuren duidelijk de indruk geven boven de wet te staan. Of beter gezegd: dat zij dénken boven de wet te staan.
De marechaussee bood de groep vanaf 14.00 uur de kans om vrijwillig te vertrekken, maar veel actievoerders negeerden dit aanbod. Zij bleven volharden in hun ondoordachte gedrag. Kort na 15.00 uur begonnen marechaussee en politie met het afvoeren van de demonstranten naar een detentiecentrum. Dit gebeurde met busjes van de Koninklijke Marechaussee en diverse tourbussen. Ongeveer een uur later was het terrein weer vrij van actievoerders. De activisten werden opgepakt omdat ze zich op verboden gebied bevonden.
Tegen zaterdagavond waren, op één na, alle activisten weer op vrije voeten. De identiteit van de enige persoon die nog vastzit moet nog worden vastgesteld. Het Openbaar Ministerie zal beslissen over mogelijke vervolging van de activisten, aldus een woordvoerder.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Extinction Rebellion beweert dat er ongeveer drie- tot vijfhonderd demonstranten deelnamen aan het protest dat zaterdagochtend begon. De actiegroep zegt te streven naar een einde aan geluidsoverlast, gezondheidsschade en vervuiling voor omwonenden van het vliegveld. Echter, het is overduidelijk dat hun roekeloze en illegale acties enkel chaos en hinder veroorzaken voor de vreedzame bevolking, en er vooral op gericht zijn hun wil dwingend op te leggen aan iedereen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten