Filmpje! Thierry Baudet voorspelt het klimaatbeleid gaat Nederland in de armoede storten

Politiekfeb 17 2023, 13:30
De klimaatdoelen van Rutte en Kaag zijn een fiasco voor Nederland. Belastingen worden hoger en de regeldruk neemt toe. Geen wonder dat bedrijven massaal vertrekken. Na 12 jaar Rutte is het vestigingsklimaat naar de bliksem.
In deze woordvoering van Baudet zat geen woord Spaans bij. Er waren 0 interrupties, omdat de andere Kamerleden geen podium willen geven om zijn verhaal nog uitgebreider te vertellen of ze weten stiekem ook wel dat Baudet gewoon gelijk heeft. Al zullen ze dat laatste nooit toegevn.
Iedereen die economie heeft gehad op de middelbare school weet dat het het verhaal klopt van Thierry Baudet. Een verhoging van belastingen en de toename van regeldruk dragen bij aan het vertrek van bedrijven uit Nederland. Hieronder volgt een uitleg van enkele redenen waarom dat het geval kan zijn.
Ten eerste zijn belastingen een belangrijke kostenpost voor bedrijven. Als de belastingen verhoogd worden, kan dit leiden tot hogere bedrijfskosten en lagere winsten. Als bedrijven in een ander land lagere belastingen kunnen betalen, kan dit hen aantrekkelijker maken voor bedrijven. Een hogere belastingdruk kan er ook voor zorgen dat bedrijven minder geld overhouden om te investeren in hun eigen groei en ontwikkeling. De belastingen zijn onder Rutte alleen maar gestegen.
Ten tweede kan een toename van regeldruk en complexiteit van wet- en regelgeving zorgen voor meer administratieve lasten voor bedrijven. Dit kan leiden tot hogere kosten voor bijvoorbeeld het inhuren van adviseurs of het trainen van personeel om aan de nieuwe wet- en regelgeving te voldoen. Als bedrijven in een ander land minder regeldruk ervaren, kan dit hen aantrekkelijker maken om zich daar te vestigen. Er zijn niet minder maar meer wetten en regels gekomen onder Rutte.
Ten derde kan een verslechtering van het vestigingsklimaat, zoals een gebrek aan goed opgeleid personeel, infrastructuur en gunstige bedrijfsomgeving, bedrijven ook doen besluiten om zich elders te vestigen. Als bedrijven zich elders kunnen vestigen waar de randvoorwaarden beter zijn, kan dit hen aantrekkelijker maken voor bedrijven. Onder Rutte is er ontzettend tekort ontstaan aan goed geschoold personeel en is de infrastructuur ook slecht onderhouden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Bedrijven hebben behoefte aan een gunstig en stabiel vestigingsklimaat en Nederland voldoet daar niet meer meer aan door Rutte. Baudet heeft gelijk dat bedrijven daarom besluiten om elders hun heil te zoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten