51916101612 85e4d7d976 c

Rutte en Schreinemacher keuvelen in Kiev: Wéér onaangekondigd bezoek aan Oekraïne

Buitenlandfeb 17 2023, 12:30
Premier Mark Rutte en minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zijn vandaag op bezoek in Kiev voor een ontmoeting met president Zelenski en de Oekraïnse premier Denys Shmyhal.
Rutte en Schreinemacher zijn in Kiev om een krans te leggen bij ‘de Muur van Herinneringen’ een bezoek te brengen aan beschadigde energiefaciliteiten, een school en een ontmoetingspunt voor burgers. Volgende week is het namelijk een jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne op stoom kwam. Reden dus voor het schoothondje van Zelenski en zijn tassendrager van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking om af te reizen naar Oekraïne. Zelenski zal zonder twijfel weer zijn hand ophouden bij Rutte aangezien zonder steun van het westen Oekraïne geen schijn van kans heeft. Het gekeuvel in Kiev komt een eventuele wapenstilstand of, beter nog: vrede, niet ten goede.
Rutte was al eerder in Oekraïne. Het jaarlijkse tripje naar Kiev kon dan ook niet lang op zich laten wachten. In juli vorig jaar bezocht hij onder meer de zwaar getroffen plaatsen Borodjanka, Boetsja en Irpin, een voorstad van Kiev. Begin februari vorig jaar, vlak voor het uitbreken van de oorlog, was hij ook in Kiev om met Zelenski te praten over de oplopende spanningen met de Russen, dat heeft niet bepaald geholpen.
Terwijl we in ons eigen land te maken hebben met een kabinet waarbij het ene na het andere schandaal naar boven komt is het duidelijk waar de prioriteiten liggen van de premier. Ons land wordt overspoeld met migranten en de verdeeldheid in de samenleving viert hoogtij dagen. Nederland heeft behoefte aan een leider die het volk samenbrengt, die de migratie aanpakt en Nederland weer op 1 zet. De prioriteiten van onze premier zouden niet in Oost-Europa moeten liggen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten