D66-Oorlogshitser Sjoerd Sjoerdsma reist samen met andere Kamerleden in het geheim af naar Kiev

D66-Oorlogshitser Sjoerd Sjoerdsma reist samen met andere Kamerleden in het geheim af naar Kiev

D66-Oorlogshitser Sjoerd Sjoerdsma is samen met een aantal andere leden van de Kamercommissie Buitenlandse Zaken in het geheim afgereisd naar Kiev vanwege een werkbezoek.

Bronnen aan de Telegraaf melden dat het werkbezoek aan Kiev geheim is gehouden vanwege de veiligheid van de Kamerleden. Samen met Ruben Brekelmans (VVD) Rudmer Heerema (VVD), Kati Piri (PvdA) en Agnes Mulder (CDA) was Sjoerdsma te gast in Kiev. Op een foto is te zien dat de Kamerleden vol trots poseren met collega’s uit het Oekraïense parlement.

Voor Sjoerd Sjoerdsma (D66) is het waarschijnlijk een natte droom die uitkomt. De oorlogshitser van D66 wil maar wat graag een complete, verwoestende oorlog met Rusland uitlokken. De partij van Sjoerdsma is fanatiek voorstander van het leveren van wapens aan de Oekraïense overheid. Terwijl de Oekraïense president Zelensky de wereld rondreist om met de pet rond te gaan zouden de leden van D66 het liefst zelf de tanks naar Kiev rijden.

Het is niet duidelijk wat het bezoek van de Nederlandse Kamerleden heeft opgeleverd voor Oekraïne. De Oekraïense overheid zal ongetwijfeld teleurgesteld zijn dat de Kamerleden met lege handen op kwamen draven. Althans, het zal waarschijnlijk binnenkort wel duidelijk worden hoeveel extra geld en wapens de Kamerleden hebben beloofd en wanneer het richting Oost-Europa wordt gestuurd.

Vorig jaar november bracht minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra (CDA) ook al een bezoek aan Kiev en ook premier Mark Rutte was vorig jaar zomer te gast in Oekraïne.

Deze maand is de oorlog in Oekraïne alweer een jaar aan de gang. Mede door het continu leveren van geld, wapens en andere middelen blijft de oorlog in Oekraïne voortduren. Eerder werd ook al bekend dat Nederland nu ook actief betrokken is bij opsporen van bewijs voor eventuele oorlogsmisdaden.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Lees meer over:
Oekraïne Kiev Sjoerd Sjoerdsma

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties