screen shot 2022 10 06 at 17

D66-oorlogshitser Sjoerd Sjoerdsma wil Taiwan bewapenen

Politieknov 18 2022, 15:00
D66-Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma vindt het niet afdoende dat er een oorlog woedt in Oekraïne. Nee. Er moet ook een oorlog in Taiwan bij. Tegen China, natuurlijk. Hij wil Taiwan flink gaan bewapenen en gelooft dat een Chinese inval in Taiwan vergelijkbaar zal zijn met de Russische inval in Oekraïne.
Deze man is werkelijk de meest gevaarlijke man van Nederland. Steeds weer pusht hij voor meer, meer, meer steun aan Oekraïne. En zelfs voor NAVO-ingrijpen. Toen er een verdwaalde raket lande in Polen was hij de eerste die actie eiste (in een tweet die hij daarna maar snel verwijderde). Ja, Sjoerdsma zit werkelijk te springen om een grote oorlog op het Europese continent.
En niet alleen om een oorlog hier, maar ook om eentje in Azië. Sjoerdsma zegt namelijk tegen Elsevier dat hij wil dat 'we' Taiwan flink gaan bewapenen zodat de, wat China betreft "afvallige provincie," zich kan verdedigen als Beijing voor de deur staat.
Waar hij dan aan denkt? Nou, er moet expertise uitgewisseld worden, we moeten "hoogwaardig" materieel aan Taiwan verkopen, "we" moeten militaire trainingen geven.. "Bestellen zij de SMART-L-radar van Thales in Hengelo," zegt hij, "dan moeten wij leveren."
Sjoerdsma vindt dat "wij" Taiwan ten koste van alles moeten verdedigen - of Taiwan zelf daartoe in staat moeten stellen. Want in Taiwan worden veel geavanceerde computerchips gemaakt. Als China het eiland binnenvalt kan die productieketen in gevaar komen, en dus: actie!
Natuurlijk is dat argument flauwekul. Als China Taiwan in een poep en een scheet veroverd gaat de productie van die chips gewoon door. We halen het hele jaar door enorme aantallen producten uit China. De idee dat China geen chips meer zal leveren in zo'n situatie is volstrekt onzinnig.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Hoe dan ook, volgens Sjoerdsma is de Straat van Taiwan ook nog van belang voor "de internationale goederenstroom," wat dan weer essentieel zou zijn voor de haven van Rotterdam. Dus "wij" moeten die Straat maar even openhouden. Daarbij zegt hij dat als China Taiwan binnenvalt, tja, dan wordt het voor China eigenlijk wat Oekraïne is voor Rusland - en dus ook voor ons. Een strijdtoneel waarop "wij" een supermacht kunnen bestrijden zonder dat onze eigen jongens en meisjes het loodje leggen.
Deze man is werkelijk een gevaar - niet alleen voor Nederland, niet alleen voor onze veiligheid, maar zelfs voor de wereld. Gekker dan dit figuur worden ze niet gemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten