screen shot 2022 08 05 at 14

Ronald Plasterk: Sander Schimmelpenninck is het perfecte voorbeeld van linkse kak!

Binnenlandnov 18 2022, 14:00
Ronald Plasterk blijft maar ijzersterke columns schrijven. Vandaag rekent hij in de Telegraaf af met rijk, hypocriet links. De Sander Schimmelpenninckjes van deze wereld moeten eraan geloven. 
De linkse politiek van vandaag de dag staat volgens Plasterk voor: ''de linkse politiek, zij zeggen tegen mensen die niet kunnen rondkomen: „We worden allemaal een stukje armer”. Kortom je moet het maar slikken dat je besteedbaar inkomen minder wordt. Je moet het normaal vinden en niet zeuren. Dat is inderdaad de houding van de huidige globalistische elite. Het globalisme is omarmt door links Nederland. Alleen de SP doet er niet aan mee.
Plasterk haalt ook aan dat rijk links er heel goed in is om heel goed voor zichzelf te zorgen maar deze weelde niet met anderen te willen delen. Nee zij spreken juist de minder gefortuneerden belerend toe. Vooral een scribent van de Volkskrant die ook televisieprogramma’s presenteert en reclame maakt voor een bank is daar heel goed in. Maak kennis met.... Sander Schimmelpenninck. Ronald Plasterk is niet zo gecharmeerd van Sandertje: ''Het gaat hier om iemand van adellijken huize, graaf Sander Schimmelpenninck. We zouden er geen aandacht aan geven, ware het niet dat hij de perfecte karikaturale uitvergroting is van linkse kak. Hij vliegt veelvuldig heen en weer naar zijn tweede huis in Zweden. In reactie op een vraag daarover zegt hij (10 november): „Als ik niet vlieg, gaat het vliegtuig alsnog. Dus feitelijk gezien heeft het klimaat er meer aan als ik mijn rol gebruik om voor een vliegtaks of vliegrantsoen te pleiten dan niet meer te vliegen.”
Je moet Schimmelpenninck niet groter maken dan hij is. Plasterk geeft hem misschien iets te veel credits. ''Het is dus inmiddels zo dat een van de zichtbare voormannen van links Nederland privileges voor superrijken bepleit, maar bovendien, en dat is nog erger, echt oliedom is. Want als je je eigen vlieggedrag rechtvaardigt met ’dat vliegtuig gaat toch’, dan geldt dat toch voor elke lijnvlucht? Dan heeft het toch geen zin om beleid te maken voor een vliegrantsoen om mensen minder tickets voor vliegtuigen te laten kopen, want ’dat vliegtuig gaat toch!’ Zoals in reactie op deze grote denker iemand snedig opmerkte: ik ga lekker meer vlees eten, want die koe is toch dood, en ik gooi een extra blokje op het vuur, want die boom is toch gekapt,'' concludeert Ronald Plasterk.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Hoppa Plasterk rekent even af met Sander Schimmelpenninck. Hij krijgt de titel oliedomme grote denker mee. Die kan graaf Schimmelpenninck in zijn zak steken. De linkse kakker. Wat een mooie ''rant'' van onze ome Roon!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten