117048243 7cc6bb0b87 c

OM noemt Saïd R. onderdeel van "gewetenloze organisatie" in Marengo-proces: Levenslang geëist

Binnenlandfeb 17 2023, 14:30
Saïd R., de vermeende rechterhand van Ridouan Taghi, zal als het aan justitie ligt de rest van zijn leven in de gevangenis moeten doorbrengen. Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag duidelijk gemaakt waarom R. zijn kans op een vrij leven verspeeld heeft. R. wordt verdacht van betrokkenheid bij drie moorden en is onderdeel van de "verwoestende kracht" van de machtsstructuur waar ook Taghi deel van uitmaakt. Het OM sprak van een "gewetenloze organisatie".
De motieven voor de moorden en de moordplannen kwamen voort uit wraak, slachtoffers spraken met de politie of met criminele tegenstanders van Taghi. De officier van justitie haalde het 'motto' aan waar het in dit Marengo-proces om draait: "Wie praat, die gaat." Saïd R. heeft altijd gezwegen over deze verdenkingen en hoewel hij dat recht heeft, vindt het OM dat hij zwaarder gestraft kan worden omdat hij geen verantwoording heeft afgelegd.
Het is de zesde keer dat er een levenslange celstraf wordt geëist in het Marengo-proces, waarin ook Taghi zelf en Saïds broer Mohamed R. de rest van hun leven in de gevangenis zouden kunnen doorbrengen. "Duidelijk is geworden hoe weinig een mensenleven voorstelt", zei de officier, die verwees naar berichten waarin over doelwitten wordt gesproken als "honden" en "hoerenzonen".
R. liep na de uitspraak van de strafeis de zaal uit en riep vervolgens dat hij het allemaal maar belachelijk vindt. De advocaten van R. zijn in mei aan de beurt om hun cliënt te verdedigen, al ziet het er voor R. niet heel erg rooskleurig uit. Gezien de uitspraak van het OM is de kans op levenslang voor R. aannemelijk, al zullen zijn advocaten het uiteraard een kans gaan geven.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten