Screen Shot 2022 09 27 at 133430

Youssef Taghi: 'Advocaat Inez Weski was doorgeefluik van Ridouan Taghi'

Politieksep 27 2022, 12:01
Youssef Taghi is de neef van Ridouan Taghi. Tegenwoordig zit hij in de problemen. Het OM zegt namelijk dat hij stiekem berichten doorspeelde van zijn neef aan zijn organisatie. Maar, zegt Youssef nu, hij was niet de enige. Advocaat Inez Weski ging hem voor...
Volgens het OM speelde Youssef een sleutelrol in de mogelijkheden van Ridouan Taghi om ook na zijn opsluiting een belangrijke rol te blijven spelen in zijn criminele organisatie. Maar Youssef en diens advocaat zijn daar niet van onder de indruk. Want, zeggen zij, Youssef wordt alleen maar vervolgd vanwege politieke overwegingen. Als dat niet zo was dan zou het OM ook achter een ander doorgeefluik aangaan; Inez Weski, Ridouans advocaat. "Er wordt met twee maten gemeten," zegt Youssef daarover, wat de redden is dat hij niet meer meewerkt aan het onderzoek.
"Dit dossier staat vol aanwijzingen dat Ridouan Taghi al veelvuldig communiceerde met de buitenwereld nog voordat mijn cliënt toegang tot hem kreeg," aldus Youssefs advocaat André Seebregts.
Vervolgens stelt Seebregts dat uit allerlei aanwijzingen zou blijken dat Weski in ieder geval vanaf half augustus 2020 deze rol op zich nam. Hij noemt daarbij als voorbeeld dat familieleden van Taghi het met elkaar hebben over het smokkelen van informatie via een USB-stick. "Als ze het vrijdag meeneemt, zou super zijn." En: "Dan hebben we een reactie binnen een week. Het zou top zijn als ze het uitprint."

Seebregts begint met enorme complimenten aan het adres van advocate Inez Weski die hij integer noemt. Maar hij zegt vervolgens dat uit de berichten blijkt dat een ervaren advocate als Weski ook niet bestand is gebleken tegen de enorme druk die uitgaat van Ridouan Taghi. #Youssef

25
Reply
"Het zegt iets over de enorme druk deze man kennelijk kan uitdrukken ook op integere professionals om te doen wat hij wil," zegt Seebregts vervolgens over Weski en Taghi. "“Inez Weski is een kundige advocaat. Ze doet dit werk al heel lang. Ze is integer. Ook een krachtige persoonlijkheid. We zien in dossier aanwijzingen dat ze dit liever niet doet. Maar we zien ook aanwijzingen dat ook zij niet bestand is tegen de druk van deze man."
Natuurlijk laat Weski in een reactie weten dat ze zich van geen kwaad bewust is. "Er wordt hier over mijn rug verdediging gevoerd," stelt ze volgens het Parool terwijl ze "emotioneel" is. De bedoeling van dat "emotionele" is dan natuurlijk dat wij allemaal denken: ah, ja, onterecht beschuldigd, daar word je emotioneel van, heel sneu en verschrikkelijk allemaal.
Tegen RTL Nieuws voegt ze daar aan toe dat "de uitspraak van Seebregts [haar] verbaast. Ik zou mij niet tegenover een advocaat moeten hoeven verdedigen."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ondertussen laat het OM weten dat het nog geen uitgebreid onderzoek doet naar deze mogelijke smokkelroute maar dat, als Weski dit inderdaad gedaan heeft dit "niets afdoet" aan de beschuldigingen aan het adres van Youssef Taghi. Met andere woorden, dat een ander óók berichten smokkelde (of mogelijk smokkelde) maakt zijn misdrijf niet minder serieus.
GeenStijl reageert op dit nieuws door te stellen dat ze "niet meer [weten] WIE we moeten geloven, maar we geloven Inez Weski zéker niet op haar mooie blauwe ogen." 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten