Politieke partijen in Den Haag roepen op tot actie na vertraging Binnenhof-renovatie

Politieke partijen in Den Haag roepen op tot actie na vertraging Binnenhof-renovatie

De vertraging van de renovatie van het Binnenhof zorgt voor zorgen en onrust onder ondernemers, bewoners en lokale politici in Den Haag. De renovatie van het historische gebouw, dat naar verwachting pas in 2028 zal zijn afgerond, heeft volgens sommige politici en ondernemers een negatieve impact op de binnenstad van Den Haag.

De gemeenteraad van Den Haag komt vandaag bij elkaar voor een spoeddebat over de kwestie, waarbij verschillende partijen hun zorgen en suggesties naar voren brachten. Zo stelt Simon Fritschij van de ChristenUnie/SGP voor dat de wethouder zich actief moet inzetten voor ruimhartige compensatie voor ondernemers en bewoners die getroffen worden door de renovatie.

Tim de Boer van de Haagse Stadspartij pleit voor een impuls om de binnenstad aantrekkelijk te houden, bijvoorbeeld door pop-up stores in leegstaande panden te plaatsen of legale graffitiwanden te creëren op de bouwschuttingen. Mohammed Ghay van Denk wil vooral voorkomen dat de planning verder uitloopt en stelt voor dat het ministerie van Algemene Zaken eerder verhuist naar een andere locatie.

John Prins, een ondernemer in de binnenstad, uitte zijn onvrede in de Telegraaf over de renovatie door te suggereren dat het Binnenhof beter omgebouwd had kunnen worden tot museum, gezien de complexiteit en kosten van de renovatie. De VVD hekelde de communicatie van het Rijksvastgoedbedrijf en vindt dat zij meer verantwoordelijkheid moet nemen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Hart voor Den Haag is blij dat de urgentie nu eindelijk is ingedaald bij de andere partijen in de Haagse raad. Ralf Sluijs, raadslid voor Hart voor Den Haag, twittert: ''De renovatie Binnenhof is een ramp voor onze binnenstad. Vanmiddag het door ons aangevraagde spoeddebat. Inzet: pak sleutels van de stad terug en knok voor Haagse (ondernemers)belangen.'' Onder het mom van de vervuiler betaalt wordt het tijd dat het Rijk de stad Den Haag gaat compenseren voor de geleden schade.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties