20220125 mark rutte minister president 15

Oud-VVD'er Geert Dales beschuldigt in zijn column premier Rutte van psychopathische trekken

Opinieapr 05 2023, 10:00
Voormalig VVD-lid Geert Dales heeft op zijn website kritiek geuit op de huidige Nederlandse premier Mark Rutte. Volgens Dales vertoont Rutte steeds meer psychopathische trekken en is het roekeloos om hem als minister-president te handhaven. Dales noemt het zittende kabinet een "beschamend teken van moreel verval in de hoogste regionen" en benadrukt dat Rutte een gevaarlijke ondermijning vormt voor de stabiliteit van het land.
Dales somt in zijn artikel verschillende kenmerken op van psychopathisch gedrag, waaronder oppervlakkige charme, gebrek aan empathie, pathologisch liegen, altijd ontkennen schuldig te zijn en opvliegend gedrag. Hij wijst op uitspraken van Rutte over de toeslagenaffaire en de situatie in Groningen als voorbeelden van zijn gebrek aan empathie.
De voormalige VVD-politicus is bezorgd over het feit dat Nederland in handen dreigt te vallen van een piepjonge politieke beweging vol amateurs en opportunisten (BoerBurgerBeweging red.). Dales laat tegenover DDS weten dat we nog weinig van de bestuurder van der Plas weten. ''We weten daarom niet of wij aan haar en haar partij het landsbestuur kunnen toe vertrouwen.'' zegt Dales. Volgens hem is het daarom des te belangrijker om iemand met de juiste leiderschapskwaliteiten en morele kompas aan het roer te hebben. Rutte is het vertrouwen van Dales kwijt maar Caroline van der Plas krijgt van hem de tijd om het tegendeel te bewijzen. Geert Dales is enthousiast over de politica van der Plas alleen over de bestuurder van der Plas kunnen we nog niet oordelen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Veel Nederlanders gunnen Caroline van der Plas het voordeel van de twijfel. Laat haar het maar zien dat zij de politiek wel weer dichterbij de burger kan terugbrengen. Veel lezers van de column van Dales zijn het er wel over eens dat een psychopaat altijd grensoverschrijdend gedrag vertoont, niets voelt en geen angst voelt. Daarom blijft Rutte lachen, het raakt hem niet. Het glijdt allemaal van hem af daarom is zijn bijnaam ook Teflon Mark.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten