zieke koe

Ranzig! Pools vleesschandaal ontdekt na undercoveroperatie: deze troept verdwijnt de retail in!

Binnenlandmrt 11 , 12:00
Het is te WALGELIJK voor woorden, maar in Polen is een schandaal aan het licht gekomen door een undercoveractie. Wat blijkt? Poolse boeren gebruiken hartstikke zieke koeien... Die zieke koeien worden geslacht en vervolgens wordt het vlees lekker verscheept. Let wel, dit soort vlees komt dus bij óns in de schappen terecht. Ranzig!
Op de beelden is te zien dat de Poolse engnekken werken met koeien die hartstikke ziek zijn, van kreupele koeien tot koeien met abcessen. "Deze koe heeft een abces," zegt een slachter bijvoorbeeld. "Abces of niet, het maakt niet meer uit want hij is al weggesneden." Met andere woorden, boeien! Het vlees wordt lekker toch gebruikt. En vervolgens naar landen als Nederland gebracht.
Een andere betrokkene zegt op de geheime camera: "Het is niet mijn keuze, want het vlees is niet geschikt toch? Maar het is goed genoeg voor het slachthuis." Vervolgens zie je op de beelden hoe een slachter een medewerker vertelt dat hij het vlees "netjes moet schoonmaken. Verwijder al deze slechte delen."
Daarop vraagt de undercover nieuwe medewerker om bevestiging. "Ja, als je iets vies ziet, zoals hier, dat ziet eruit als snot." En dat zwarte deel dat hij ook ziet? "Snij het weg. Die stukken mogen niet opvallen."
Als de nieuwe slachter vraagt waar die dingen voor gebruikt wordt, dit vlees, omdat het nogal "onsmakelijk" is, is het antwoord: "Niet zo dramatisch doen. Je weet toch niet wat je eet."
Ja, dat lees je goed. Je weet "toch niet wat je eet." Dat is hoe deze engnekken omgaan met vlees.
Een dag nadat dit schandaal bekend werd lieten onze media weten dat er weliswaar ranzig, ziek vlees vanuit Polen naar andere landen is gestuurd, maar niet naar Nederland. Oh? Hoe weten ze dat? Een journalist deed maandenlang onderzoek. Dit walgelijke vlees is geëxporteerd naar tenminste 12 Europese landen. Maar hoe weten de autoriteiten zeker dat andere Poolse slagers en boeren niet ook dit soort wanpraktijken gebruiken - en dat hun vlees wél naar Nederland is gestuurd (al zij het via een omweggetje. Er is bijvoorbeeld 800 kilo naar Frankrijk gegaan).

Bescherm jezelf

Dit is dus precies waarom het zo belangrijk is om gebruik te maken van EerlijkEten. Dit initiatief is opgezet door onze eigen boeren én prominente FVD'ers als Thiery Baudet en Gideon van Meijeren. DDS steunt dit initiatief VAN HARTE. Waarom? Omdat de kwaliteit van het vlees GEWELDIG is, omdat de prijs voordelig is, en omdat je weet wat je eet en waar het vandaan komt.
Dit is puur Nederlands vlees. Geen Pools vlees. Geen Oekraïens vlees. Geen vlees afkomstig van walgelijke zieke koeien. Nee, dit is gezond vlees van gezonde dieren - dieren die puur op gras leven en die niet volgespoten zijn met hormonen en vaccins, wat ook nog eens een dingetje is daar in het corrupte oosten van Europa.
Doe jezelf, je gezin, de Nederlandse boeren EN DDS daarom een plezier (als jij via onze link bestelt krijgen wij een kleine commissie; we worden er niet rijk van maar het helpt wel degelijk om DDS in de lucht te houden!), en bestel een heerlijke Vleesbox van EerlijkEten. Test het. Proef het. Vind je het niets? Oké, klaar, dan doe je het niet nog een keer. Niets verloren.
Maar vind je het wél geweldig - wat de algemene reactie is? Dan kan je vanaf nu altijd heerlijk eten. Gezond vlees. Heerlijk vlees. Néderlands vlees. Niet die ranzige bagger uit Polen.
Want, zoals die Poolse slachter ook zegt in de video op NOS.nl: "Je weet toch niet wat je eet" als je vlees uit dat land (en de rest van de regio) naar binnen werkt. Wil je jezelf en je gezin dat écht aandoen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten