mark jongeneel dagelijkse standaard column

-Mark Jongeneel- Geert Wilders doet het enige juiste en spreekt zijn steun uit voor Israël

Opiniemrt 11 , 13:00
Nederland stond gisteren wederom in het middelpunt van de internationale belangstelling, maar om volledig verkeerde redenen. Een duistere schaduw viel over het land toen bij de opening van het Nationaal Holocaustmuseum demonstranten hun ware, afschuwelijke gezicht lieten zien. Het was een schouwspel dat onze nationale trots besmeurde en ons op de wereldkaart zette als een podium voor de meest verwerpelijke uitingen van haat en antisemitisme.

De agressie van de haatzaaiers richtte zich gisteren ook tegen de jongste generatie joden. De achterkleindochter van overlevende Rudy Cortissos wordt uitgescholden. Dank burgemeester van Amsterdam dat u deze historische dag hebt laten ontsporen tot een van de zwartste voor joods…

Image
2.8K
Reply
Terwijl we ons hadden moeten verenigen in respect en herdenking van de miljoenen slachtoffers van de Holocaust, kozen sommigen ervoor om de straten van Amsterdam te vervuilen met hun giftige boodschappen. Deze zogenaamde 'demonstranten', verblind door antisemitisme, schroomden niet om zich te identificeren met het genocidale gedachtegoed van Hamas, een organisatie die geen gelegenheid onbenut laat om haar Jodenhaat en terrorisme te etaleren. Hun kreten waren niet minder dan een directe aanval op de herinnering aan de Shoah, een poging om de geschiedenis te herschrijven en de slachtoffers voor een tweede keer te vernederen.
Dit alles vond plaats onder het oog van linkse politieke partijen zoals PvdA/GL, die met hun kritiek op de komst van de Israëlische president Herzog alleen maar olie op het vuur gooiden. Hun woorden en daden hebben niet alleen het bed van deze haatzaaiers opgemaakt maar ook een pijnlijke vraag opgeworpen: waar staat Nederland als het gaat om het verdedigen van onze universele waarden van vrijheid en menselijkheid? Het is natuurlijk ook een gotspe dat burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) dit heeft laten gebeuren.
Gelukkig staan we niet geheel machteloos in het gezicht van zulke schandelijke vertoningen. Geert Wilders heeft in zijn ontmoeting met president Herzog een krachtig signaal afgegeven. Zijn woorden op X zijn een lichtpuntje in deze duistere tijden: een herinnering dat er nog steeds politieke leiders zijn die pal staan voor rechtvaardigheid en tegen elke vorm van haat. Met deze daad doet Wilders het enige juiste om zijn steun uit te spreken voor Israël.
Laten we hopen dat de echo's van zijn steun niet alleen weerklanken vinden in de hallen van de macht maar ook in de harten van alle Nederlanders. Het is hoog tijd dat we een duidelijk standpunt innemen tegen de krachten van duisternis en haat. Laat Nederland weer een baken van licht en hoop zijn, vrij van de schaduw van antisemitisme en terreur. Dit verbond van links en islamitisch tuig moet worden bedwongen anders zal intolerantie zegevieren. H.M. van Randwijk verwoorde het treffend: ''Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.'' Laten wij deze woorden ten harte nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten