shutterstock 1827086795

Groene graaicultuur: Zonnepanelenbezitters worden door energiegigant Eneco geflest

Economiemrt 11 , 14:00
In een schaamteloze vertoning van corporate hebzucht, heeft Eneco, een van Nederlands grootste energieleveranciers, besloten om zijn eigen klanten – die het milieu een warm hart toedragen door te investeren in zonnepanelen – een mes in de rug te steken. Ja, u leest het goed. In een tijd waarin de gemiddelde Nederlander al wordt uitgeknepen door de energiemarkt, vindt Eneco het nodig om degenen die een stap in de richting van duurzaamheid zetten, te straffen met extra kosten. Een bizar bedrag van ongeveer €70 per jaar wordt nu doorberekend aan de zonnepanelenbezitters onder het mom van 'kostenverdeling'.
Dit is niets minder dan een regelrechte aanval op de hardwerkende burger die probeert een verschil te maken. In plaats van het belonen van duurzame initiatieven, heeft Eneco volgens de Telegraaf besloten om deze pioniers te gebruiken als melkkoeien om hun eigen zakken te vullen. De verklaring? Een slap excuus over het niet willen verdelen van oplopende kosten over alle klanten en het bewerkstelligen van een 'gedragsverandering' – meer stroom verbruiken wanneer er een overschot aan groene energie is. Alsof de doorsnee consument de luxe heeft om zijn dagelijks leven op de grillen van Eneco's energieaanbod aan te passen.
Het is een klassiek voorbeeld van hoe de grote jongens in de energiemarkt opereren. Terwijl ze aan de ene kant pretenderen voorlopers te zijn op het gebied van groene energie, steken ze aan de andere kant een dolk in de rug van degenen die daadwerkelijk de verandering teweegbrengen. Eneco's hypocriete mantra van duurzaamheid onthult zijn ware gezicht – een gezicht dat groen ziet van het geld, niet van de verantwoordelijkheid voor onze planeet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Zeg ja tegen supervers, overheerlijk en betaalbaar eten met de Allround Box van EerlijkEten! In samenwerking met DDS en toegewijde Nederlandse boeren brengen Thierry Baudet en Gideon van Meijeren jou het beste van de natuur direct aan je deur. Van knapperige groenten tot sappig vlees, verse vis en perfecte aardappelen - proef de puurheid in elke hap. Kies vandaag nog voor de EerlijkEten Allround Box en ervaar de ongeëvenaarde smaak van versheid. Bestel via onze link en steun DDS met je aankoop. Ga voor eerlijk, kies voor EerlijkEten!
We moeten ons afvragen: waar is de stimulans voor de gemiddelde Nederlander om te investeren in groene energie als dit de beloning is? Wordt het niet tijd dat de overheid ingrijpt en deze roofzuchtige praktijken een halt toeroept? Moeten we accepteren dat onze inspanningen voor een betere wereld worden ondermijnd door de grijpgrage handen van energiegiganten?
Dit is een wake-up call voor iedereen die gelooft in een duurzame toekomst. We kunnen niet toestaan dat onze goede intenties worden uitgebuit door bedrijven die winst boven welzijn stellen. Het is tijd om onze stem te verheffen tegen deze groene graaicultuur en te eisen dat onze inspanningen worden beloond, niet bestraft. Eneco mag dan de eerste zijn die deze schandelijke stap zet, laten we ervoor zorgen dat ze ook de laatste zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten