Screen Shot 2022 03 18 at 150918

Rechter-commissaris bepaalt: Willem Engel moet sowieso veertien dagen in de cel blijven

Binnenlandmrt 18 2022, 13:13
De rechter-commissaris die zich heeft gebogen over de zaak tegen Willem Engel heeft bepaalt dat de Viruswaarheid-oprichter minstens twee weken nog in de cel moet blijven. Aan het einde van de maand is er een rechtszaak tegen hem. waarvoor hij mogelijk celstraf krijgt. Het is dus duidelijk de bedoeling van de rechter-commissaris dat Engel voor die tijd niet vrijkomt.
Volgens de autoriteiten heeft Engel gedurende weken, maanden en zelfs jaren "opruiende coronagerelateerde berichten" geplaatst op sociale media. In het verleden noemden we "het delen van een mening contrair aan die van de staat" nog "een recht," maar nu niet meer. Nu is dat "opruiing."
In januari startte de Rotterdamse politie een onderzoek naar Engel nadat links-radicale gekken een grote massa-aangifte actie waren gestart. Het onderzoek loopt weliswaar nog steeds, dus het OM doet geen mededelingen, maar de recherche gaf de politie al wel opdracht om Engel gisteren te arresteren. Dat gebeurde direct nadat hij gestemd had voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Het is erg interessant dat de politie Engel nog twee weken mag vasthouden in de cel omdat op 30 maart een andere zaak tegen hem dient. Dan moet hij zich verdedigen voor de politierechter tegen een aanklacht voor het negeren van een politiebevel tijdens een demonstratie in Den Haag. En ja, ook wordt hem "opruiing" ten laste gelegd. Hij zei namelijk tijdens een Facebook-livestream volgens de autoriteiten dat gewone burgers politieagenten moesten arresteren middels een zogenaamd burgerarrest.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren zei direct na Engels arrestatie dat het er de schijn van had een politieke actie te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten