Regering Curaçao in beroep tegen homohuwelijk, Aruba wil een referendum houden

Regering Curaçao in beroep tegen homohuwelijk, Aruba wil een referendum houden

Binnenlanddec 13, 18:00
De regering van Curaçao gaat in beroep tegen de uitspraak van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Het hof wil namelijk dat mensen met hetzelfde geslacht in het huwelijksbootje kunnen treden, iets waar de regering van Curaçao minder enthousiast van wordt. Ook Aruba mengt zich in de discussie.
Op Curaçao hebben er niet zo’n trek in om de hele WOKE-gekte naar het eiland te halen en zien dan ook geen enkele reden om de uitspraak van het hof te accepteren. Nationaal maar ook internationaal niet. Mensen van hetzelfde geslacht kunnen wat de Curaçaose overheid betreft dus niet trouwen op het eiland. Ook vanuit Aruba is er een zaak aangespannen, beide zaken werden behandeld tijdens de zitting.
Momenteel schrijft de wet op het eiland voor dat een huwelijk alleen kan plaatsvinden tussen een man en een vrouw. Dit is volgens de zitting van 6 december in strijd met het discriminatieverbod en de staatsregelingen. Daarnaast wordt er gesproken over het schenden van mensenrechtenverdragen omdat er op deze manier geen registratie is van de partner.
Naast Curaçao willen parlementariërs op Aruba ook in cassatie. Twee Kamerleden van de grootste partij van Aruba vinden dat er een referendum gehouden moet worden zodat de bevolking kan bepalen wat de juiste keuze is. “Aruba is in overgrote meerderheid een christelijk land. Het is autonoom en wil zijn eigen route bepalen”
Vooralsnog is er volop verzet tegen de gekte die in Nederland al even in volle gang is. Naast de hele regenboogtoestanden vieren ze op Curaçao ook gewoon nog Sinterklaas met Zwarte Piet. Het is een goede ontwikkeling dat er in delen van ons koninkrijk nog verzet plaatsvindt tegen mensen die maar wat graag een bepaalde manier van leven willen opdringen. Ze kunnen daar goed voor zichzelf zorgen en die zak met geld vanwege ons slavernijverleden kunnen we prima achterwegen laten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten