shutterstock 87396635

Schokkend! Documentatie Rijksoverheid: 413 kinderen van gedupeerden toeslagenaffaire overleden

Binnenlandmei 08 2023, 13:00
Officiële documentatie van de Rijksoverheid wijst uit dat er 413 kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire zijn overleden, waarvan 314 tussen de 0 en 5 jaar oud. Dit nieuws heeft voor veel opschudding gezorgd in politieke kringen en de samenleving als geheel.
De documentatie geeft geen duidelijkheid over het tijdsbestek waarin deze overlijdens hebben plaatsgevonden. Ook is het niet duidelijk om hoeveel kinderen het gaat in verhouding tot het totale aantal gedupeerden. Het is echter wel een verontrustend aantal, en het heeft dan ook geleid tot oproepen voor Kamervragen en journalistiek onderzoek.
De toeslagenaffaire kwam aan het licht toen de Belastingdienst jarenlang ten onrechte kinderopvangtoeslag terugvorderde van ouders, wat leidde tot grote financiële problemen en soms zelfs tot gedwongen uithuisplaatsing van kinderen. Deze documentatie bevestigt het vermoeden dat de affaire verstrekkende gevolgen heeft gehad, niet alleen voor de financiële situatie van de gedupeerden, maar ook voor hun persoonlijke levens en de levens van hun kinderen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De verwachting is dat verschillende politieke partijen hier Kamervragen over gaan stellen naar aanleiding van deze onthulling. Dit moet leiden tot een diepgaand onderzoek naar de omstandigheden die hebben geleid tot de overlijdens van deze kinderen. We hopen hopen dat er snel duidelijkheid zal komen over deze kwestie en dat er passende maatregelen worden genomen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Het drama rondom de toeslagenaffaire lijkt steeds groter te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten