Screen Shot 2022 10 13 at 160209

NPO Radio 1 columnist John Jansen van Galen roept Arnold Karskens op om uit omroepbestel te stappen

Mediamei 08 2023, 12:00
Journalist en columnist John Jansen van Galen roept Arnold Karskens op om de eer aan zichzelf te houden en uit het omroepbestel te stappen met zijn omroep Ongehoord Nederland. Dit spreekt hij uit in zijn column voor OVT (VPRO) op NPO Radio 1.   
Jansen van Galen noemt het omroepbestel een "sneu overblijfsel van de verzuiling" en vraagt zich af waarom Karskens er zo graag in wil blijven. Geld lijkt het antwoord te zijn, omdat hij dan aanspraak kan maken op een deel van het miljard aan belastinggeld om programma's te maken.
Jansen van Galen vindt dat Karskens beter uit het omroepbestel kan stappen en zijn gang kan gaan op websites, podcasts, blogs en commerciële televisiekanalen. Ongehoord Nederland, de omroep van Karskens, staat op de tocht en moet waarschijnlijk het omroepbestel verlaten omdat zij niet binnen de politiek correcte lijntjes kleuren van de NPO.
Onze columnist Paul Cliteur zit het haar scherp en twittert: ''John Jansen van Galen: kom op, Karskens, doe nou niet zo flauw. Laat de NPO nou het speeltje blijven van ons, van links. Gelijke rechten eisen, kinderachtig hoor.''
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Tegenstanders van de omroep Ongehoord Nederland vinden dat er een duidelijk en consistent patroon van leugens, desinformatie, racisme en pogingen tot ondermijning van de democratische rechtsorde is te zien. Alleen kunnen ze dan niet een paar concrete voorbeelden van “leugens, desinformatie, racisme en pogingen tot ondermijning van de democratische rechtsorde noemen. Het blijft bij vage beschuldigingen. Het lijkt er eerder op dat dat deze mensen het vrije woord en een kritische benadering van de zittende macht niet kan verdragen. ON! moet het spelletje kritiekloos mee spelen om het gezellig te houden in omroepland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten