shutterstock 1173152773

Tribale vechtpartij bij Turkse stembusgang in RAI Amsterdam

Binnenlandmei 08 2023, 11:00
Zondagavond brak er een grote vechtpartij uit bij de Turkse stembusgang in de RAI Amsterdam. De politie rukte massaal uit en zette de Mobiele Eenheid in om de rust terug te laten keren. Volgens een woordvoerder van de RAI ontstond er ruzie tussen vertegenwoordigers van twee politieke partijen die er aanwezig waren om de verkiezingen in goede banen te leiden meldt de NOS.
Tientallen agenten en hondengeleiders werden ingezet om de situatie onder controle te krijgen. Een politiehelikopter vloog lange tijd boven de evenementenhal. De politiewoordvoerder spreekt van "een groot incident".
Een getuige zegt dat er de afgelopen dagen al spanningen waren in de RAI, maar dat de situatie nu escaleerde. "Er werd geschreeuwd, er was paniek en chaos", zegt hij. Het is nog onbekend hoeveel mensen betrokken waren bij de vechtpartij en of er gewonden zijn gevallen.
De Turkse verkiezingen in Nederland zorgden al eerder voor ophef. Zo waren er klachten over intimidatie en waren er beelden van mensen die in groepen stemden, wat in strijd is met de Nederlandse kieswet. Het is nog niet duidelijk of deze vechtpartij hier ook mee te maken heeft.
Veel Nederlanders zijn deze tribale achterlijkheid spuugzat. De roep om het dubbele paspoort te verbieden neemt toe op social media. De verwachting is dat hier het debat in de Tweede Kamer weer over zal oplaaien.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De uitslagen van de Turkse verkiezingen zullen 14 mei bekend worden. De kans is aanwezig dat huidig president Erdogan niet wordt herkozen. Peilingen wijzen uit dat de presidentsverkiezingen een nek-aan-nekrace worden tussen president Erdogan en oppositieleider Kemal Kilicdaroglu. Dit verklaart de gespannen sfeer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten