boat gca8df873a 1920

Hoogleraar Ruud Koopmans hekelt huidige vluchtelingenbeleid: "We hebben een enorm probleem"

Politiekmei 08 2023, 10:00
Hoogleraar Ruud Koopmans pleit voor een hervorming van het vluchtelingenbeleid, omdat er volgens hem wel degelijk sprake is van een asielcrisis. In WNL Op Zondag stelt Koopmans dat het probleem "verschrikkelijk dodelijk" is en dat mensen sterven in een systeem dat bedoeld is om levens te redden. Hij benadrukt dat het niet enkel een kwestie is van het regelen van betere opvang, zoals coalitiepartij D66 beweert, maar dat er een fundamentele hervorming van het vluchtelingenbeleid nodig is.
Volgens Koopmans kan niemand ontkennen dat er een probleem is met het vluchtelingenbeleid als men kijkt naar wat er gebeurt in de Sahara en de Middellandse Zee. Hij noemt het een moreel schandaal dat mensen sterven in een systeem dat bedoeld is om hen te helpen. Hij roept op tot actie en waarschuwt dat als er niet snel wordt ingegrepen, het probleem alleen maar erger zal worden.
Koopmans' pleidooi voor een fundamentele hervorming van het vluchtelingenbeleid is niet nieuw. Eerder schreef hij het boek 'De asielloterij', waarin hij betoogt dat het huidige asielbeleid niet werkt en dat er een nieuw systeem nodig is om de toestroom van vluchtelingen in goede banen te leiden. Met zijn oproep hoopt hij de politiek wakker te schudden en te zorgen dat er eindelijk actie wordt ondernomen om de asielcrisis aan te pakken.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Koopmans stelt dat “45 procent heeft geen bescherming nodig en wordt eenmaal hier niet als vluchteling erkend. Tegelijkertijd laten we heel veel mensen die wel bescherming nodig hebben in de steek.” Dit percentage zal flink toenemen als we klimaatverandering ook als reden gaan zien om te gaan ''vluchten''. Koopmans heeft gelijk het vluchtelingenbeleid moet op de schop. Als daarvoor het VN vluchtelingenverdrag uit 1951 moet worden opgezegd dan moet dat maar gebeuren. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten