Snowflakes willen dat Netflix de serie over de moordenaar Dahmer verwijderd

Snowflakes willen dat Netflix de serie over de moordenaar Dahmer verwijderd

Binnenlandokt 06, 13:30
Het past perfect bij deze tijd. Snowflakes die willen dat Netflix een serie verwijdert omdat er onaangename beelden in voorkomen. In dit geval in de Netflix-serie Dahmer. Slachtofferhulp Nederland klaagt over deze serie bij Netflix. Er zit nog altijd een knop op je TV kijk dan niet!
Voorzitter Rosa Jansen schrijft vandaag in een opiniestuk in De Telegraaf. Slachtofferhulp Nederland heeft een „substantieel aantal klachten” binnengekregen van mensen die zich storen aan de manier waarop de slachtoffers van Dahmer in de serie worden geportretteerd. Oké dat kan natuurlijk maar nu komt het: de moordenaar wordt weergegeven als een „krachtige, sterke man”, terwijl de slachtoffers „juist worden geportretteerd als emotioneel en zwak”. „Een slachtoffer is dan per definitie de verliezer”. Dat lijkt mij niet gek het is een waargebeurde thriller waar je naar zit te kijken. Het is namelijk geen sprookje waarin de boze wolf als de ultieme slechterik wordt afgebeeld. 
Het grote bezwaar van de voorzitter Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland is dat het verhaal is geromantiseerd. Dit gebeurt toch bij alle Hollywood producties. Er zijn altijd zulke films en series te zien geweest. Denk aan ID, Special Victims Unit, CSI. Er zal altijd wel iets bij zitten dat stereotype bevestigend is of niet helemaal is afgebeeld zoals het in werkelijkheid gegaan is. Sinds wanneer moet een serie dan weg? Op deze weg moeten we ons echt niet gaan begeven. Men hoeft niet naar deze serie te kijken. 
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
LHBTI gemeenschap
De queergemeenschap neemt ook aanstoot aan deze serie omdat Netflix de serie het label ’lhbti’ had gegeven. Dit betekent dat kijkers bij veel programma’s over queers als kijktip Dahmer kregen. Dit label heeft Netflix inmiddels verwijderd. Andere labels die de serie heeft gekregen, zijn ’psychologisch’, ’horror’, ’oude misdaden’ en ’duister’.
Wat is iedereen toch lichtgeraakt tegenwoordig. Doe normaal! Een popgroep uit de jaren '80 zong het al er zit een knop op je TV.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten