npo ongehoordnieuws eersteuitzending lowres 1

De Tweede Kamer wil sneller ingrijpen bij omroepen die over de schreef gaan: censuur ligt op de loer!

Politiekokt 06 2022, 12:30
We weten al een tijdje dat de NPO, PvdA, GroenLinks en D66 heel boos zijn dat Ongehoord Nederland (ON) mag uitzenden. Zij vinden namelijk dat ON zich misdraagt door politiek incorrecte items uit te zenden waaronder de reportage over racisme tegen blanken. Dit is voor hen een doorn in het oog zij willen daarom sneller kunnen ingrijpen als omroepen over de schreef gaan. Dit is een slechte ontwikkeling hierdoor ligt censuur op de loer.
De Tweede Kamer wil de regels in de Mediawet aanscherpen en verduidelijken. Bijvoorbeeld bij sancties tegen een omroep zijn nu veel instanties betrokken en de Kamer vindt dat duidelijker moet worden vastgelegd wat ieders rol precies is. Een deel van de Kamer wil dat staatssecretaris Uslu van Cultuur de licentie intrekt als een omroep twee keer een sanctie opgelegd krijgt. "Het sanctiebeleid mag geen dode letter zijn", vinden in elk geval PvdA, GroenLinks en Denk. "Er zijn spelregels die gelden voor alle omroepen", zei PvdA-Kamerlid Mohandis op NPO Radio 1. Hij vindt dat de staatssecretaris op een gegeven moment moet zeggen dat "het klaar is".
De reactie van de VVD'er van Strien laat de alarmbellen pas echt afgaan. VVD-Kamerlid Van Strien heeft in het NOS Radio 1 Journaal gezegd dat in het coalitieakkoord is afgesproken om te strijden tegen nepnieuws. Volgens hem valt "de racistische drek die Ongehoord Nederland onze huiskamers inpompt op kosten van de belastingbetaler" daaronder. Deze mening laat weer perfect zien hoe woke de VVD tegenwoordig is en hoever zij zijn opgeschoven naar links in het politieke spectrum. De politiek denkt dus te bepalen wat er onder nepnieuws valt. Als we hieraan gaan beginnen dan wordt de vrijheid van meningsuiting ingeperkt. Dan breken er tijden van censuur aan. 
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Bij mij gaan alle alarmbellen af dit komt op mij over als censuur: onwelgevallige meningen mogen van de politiek niet meer verkondigd worden. De Tweede Kamer zal juist voor pluriformiteit moeten pleiten. Er moeten juist omroepen zijn die echt streven naar opinie uit alle richtingen, een brede NPO waar PVV tot Bij1 zich vertegenwoordigd voelt. Nu voelen alleen de leden van het partijkartel zich vertegenwoordigd door de NPO.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten