SywertBuitenhof

Straf voor Sywert van Lienden: mag geen bestuurder meer zijn van zijn stichting

Binnenlandjul 21 2022, 12:14
Geheel in de lijn der verwachtingen is Sywert van Lienden veroordeeld door de rechtbank van Amsterdam. De eis van het OM is ingewilligd Sywert en zijn kompanen mogen geen bestuurders meer zijn van de stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Nu is het nog wachten dat het Whatsapp verkeer tussen van Lienden en Hugo de Jonge wordt geopenbaard.
Het Openbaar Ministerie heeft haar zin gekregen. Zij had namelijk om het ontslag gevraagd van van Lienden en zijn kompanen. Justitie verdenkt Sywert van Lienden ervan klanten uit de mondkapjesstichting, waarover hij beweerde er zonder winstoogmerk mee begonnen te zijn, doorgesluisd heeft naar een commerciële bv, die losstond van de stichting. Zij mogen als straf de komende vijf jaar geen bestuurder of commissaris van een stichting meer zijn, oordeelt de rechtbank. „Ook al werken zij volledig mee aan alle onderzoeken naar hun handelen, dan nog brengt hun positie mee dat zij een eigen belang hebben bij de uitkomst van die onderzoeken, dat niet gelijk te stellen is met het belang van SHA”, aldus de rechter.
Volgens van Lienden treft hem geen blaam; „Er is geen sprake van een misstand, maar van een nationaal misverstand”. Van Lienden sprak van een ’circus van desinformatie’. De media en een chanterende ex-medewerkster hebben Sywert van Lienden de das om gedaan. Steek de hand in eigen boezem knul en geef gewoon toe dat je jezelf hebt verrijkt op de kosten van de belastingbetaler. Nee hoor, in een reactie aan het ANP zegt de advocaat van Van Lienden, Han Jahae, dat zijn cliënt Van Lienden ’serieus nadenkt’ over een hoger beroep. Deze zaak wordt vervolgd. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten