168179515 a64a444906 c

Horrorscenario komt niet uit: Russisch gas stroomt weer naar de EU

Buitenlandjul 21 2022, 10:39
Dagen lang worden we door de mainstream media al bang gemaakt dat Rusland vanaf vandaag geen gas meer gaat leveren. Sinds vanochtend stroomt er weer gas door de pijpleiding van Nord Stream 1. Als reactie zakte de gasprijs 6,5% bij opening van de beurzen.
De EU heeft Rusland zo getergd dat men vreesde dat staatsbedrijf Gazprom Nord Stream 1 vanaf het einde van het onderhoud vanochtend om 06:00 uur niet meer zou heropenen. Het Kremlin blijkt dus de afgelopen dagen de waarheid te hebben gesproken omdat zij er herhaaldelijk op wezen dat er technische problemen waren. De EU heeft dit gas hard nodig om haar gasvoorraad richting de winter te vullen.
President Poetin heeft tijdens de top in Teheran deze week de waarheid gesproken dat het ontbreken van een gasturbine van Siemens bij het Russische schakelpunt Portovaya de reden was voor uit- en afstel. Die turbine, was voor onderhoud in Canada. De EU heeft zichzelf in de vingers gesneden. Door Europese en Canadese sancties kon de turbine niet op tijd naar Rusland terugkeren om het gas via de Baltische Zee te kunnen leveren.
Rusland in een slecht daglicht stellen is een dagtaak van de EU en hen goedgezinde media. Dat hierbij de Europeaan de dupe wordt is hieraan ondergeschikt. De haat voor de Rus is belangrijker. Door deze politiek hangt nog steeds als het zwaard van Damocles ons boven het hoofd dat we in de winter zonder gas zitten. De eerste gegevens van vanmorgen tonen dat op 30% van de normale capaciteit wordt geleverd. De vraag is nog steeds gaat Rusland voor de volle 100% leveren aan de vijandige EU. De Russen hebben ons in de houdgreep en niet andersom. Bedankt Brussel
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten