3772273591 d4f86de9cb c

Vandaag voert Extinction Rebellion actie tegen cruiseschepen in Rotterdam

Binnenlandjul 21 2022, 9:47
De extreem-linkse gekken van Extinction Rebellion voeren vanaf 9:00 uur actie bij Rotterdamse Cruise Terminal op de Wilhelminakade. Het is hun een doorn in het oog dat er cruiseschepen aankomen in Rotterdam. Mensen moeten niet langer vanaf of via Rotterdam reizen omdat deze schepen de stad te veel vervuilen. Als het aan dit schorem ligt neemt Rotterdam afscheid van iets waar Rotterdam een historie mee heeft en economisch veel profijt van heeft. 
Om de Rotterdammers bang te maken laat Extinction Rebellion het volgende weten: ‘Een cruiseschip dat op stookolie vaart heeft een CO2-uitstoot die ongeveer gelijk is aan 84,000 auto’s, stikstof uitstoot van ongeveer 400,000 auto’s, en zwavel van 360 miljoen auto’s. De CO2-uitstoot van schepen die op LNG varen mag dan zo een 20% lager zijn, het blijven verschrikkelijke hoeveelheden, dit is totaal onaanvaardbaar.'' Gelukkig zijn Rotterdammers erg nuchter en niet voor 1 gat te vangen. Veel Rotterdammers zal dit daarom een rotzorg zijn. Brood op de plank dat vindt men veel belangrijker. Van lucht kun je immers geen brood kopen.
Tijdens de actie ‘Love Boat’ zullen actievoerders het schip AIDAprima verwelkomen met een banner aan de Erasmusbrug met de intolerante tekst ‘You are not welcome here like this’. ‘Hiermee willen we duidelijk maken dat iedereen in Rotterdam welkom is, mits ze op een normale manier komen, niet op een manier die onze stad en onze wereld vervuilt en kapot maakt.’ Typisch extreemlinks dat zij altijd denken te moeten spreken namens een hele stad.. Deze gasten hebben last van grootheidswaanzin. De meerderheid van Rotterdam weet dat Rotterdam juist bruist door de maritieme sector en daar horen cruiseschepen ook bij. Dus een afscheid van deze cruiseschepen gaat er niet komen.
Cruiseschepen en Rotterdam zijn historisch met elkaar verbonden. Dit gaat al terug naar de tijd van de Holland-Amerika Lijn. Veel Rotterdammers fietsen elke dag over de Erasmusbrug, voor hen is er niks mooiers dan zo'n prachtig cruiseschip te zien liggen in het ochtendgloren. De cruiseschepen zijn voor Rotterdam wat de coffeeshops voor Amsterdam zijn. Wegwezen dus met die gevaarlijke milieugekkies. Het zijn prachtige vaarmonsters en het brengt ook nog eens toeristen naar de stad, maar dan wel toeristen van een betere orde dan de toeristen in Amsterdam. In Amsterdam komen de meeste toeristen alleen om te hoeren of te blowen. Terwijl in Rotterdam de toeristen komen om te genieten van de schitterende skyline en van de rauwheid van de stad. Natuurlijk brengen veel toeristen vanuit Rotterdam een bezoek aan de hoofdstad of aan de molens van Kinderdijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten