Teruggehaalde IS-vrouw verdacht van het hebben van een vrouwelijke, Jezidi'se slaaf

Teruggehaalde IS-vrouw verdacht van het hebben van een vrouwelijke, Jezidi'se slaaf

Vorig jaar november zijn er vanuit een IS-kamp verschillende vrouwen naar Nederland gehaald. Een van de IS-vrouwen wordt er nu van verdacht misdrijven te hebben gepleegd tegen jezidi’s. Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat het voor het eerst is dat er iemand in Nederland terechtstaat voor misdrijven tegen een Iraakse minderheid.

Van de vrouwen die met hun kinderen op 1 november werden opgehaald uit Syrië is er nu een die verdacht wordt van het plegen van terroristische misdrijven. IS pleegt al sinds 2014 ernstige misdrijven tegen de Iraakse bevolking, de terreurorganisatie is verantwoordelijk voor de genocide op de Koerdische minderheid.

Nu is duidelijk geworden dat een van de vrouwen er van verdacht wordt een vrouwelijke slaaf te hebben gehad. Dit zou volgens het Openbaar Ministerie in 2015 aan de orde te zijn geweest en het wordt aangemerkt als een misdrijf tegen de menselijkheid. Aankomende week vinden de eerste voorbereidende zittingen plaats tegen de 12 vrouwen waarbij duidelijk is geworden dat tenminste een van de vrouwen dus aardig wat op haar kerfstok heeft. De kinderen zijn overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming.

Het is onbegrijpelijk dat Nederland IS-vrouwen heeft opgehaald uit Syrië, zeker nu duidelijk wordt dat een van de vrouwen een andere vrouw als slaaf hield. Het is een grote zorg voor veel mensen maar de overheid heeft eerder al aangegeven dat als we deze vrouwen niet zelf zouden hebben opgehaald ze mogelijk via de migratiestroom stiekem ons land in kunnen komen. Zo werd eerder al een IS’er aangehouden die ons land was binnengekomen als vluchteling. De asielinstroom zal de komende maanden verder aanhouden en de kans dat daar IS-gespuis tussen zal zitten is dus ook aannemelijk.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties