37-jarige Syrische vluchteling aangehouden vanwege betrokkenheid bij terroristische organisaties

37-jarige Syrische vluchteling aangehouden vanwege betrokkenheid bij terroristische organisaties

Het Openbaar Ministerie laat weten dat er vandaag een 37-jarige man uit Syrië is aangehouden. De man wordt er van verdacht een belangrijke rol te hebben gespeeld binnen verschillende terroristische organisaties zoals Jabhat al-Nusra en Islamitische Staat (IS).

De verdachte uit Syrië heeft in 2019 asiel in Nederland aangevraagd en zich een jaar later gevestigd in Alblasserwaard. De Landelijke Recherche en het Openbaar Ministerie zijn een onderzoek gestart nadat er verontrustende informatie over de man naar boven is gekomen. Zo zou de verdachte een belangrijke functie hebben gehad binnen de veiligheidsdienst van IS en twee jaar eerder een soort gelijke functie bij terroristische organisatie Jabhat al-Nusra. De werkzaamheden van de man waren met name het handhaven van de orde en het arresteren van tegenstanders en infiltranten. De verdachter wordt op 20 januari voorgeleid.

Met de recente aanhouding van de 37-jarige Syriër staat de teller van voormalig IS’ers die als vluchteling ons land binnen komen al op 11 (of mogelijk zelfs meer dan 11). Zo werd er vorig jaar nog een Syriër aangehouden in Zeeland. De man had een belangrijk aandeel in de gruwelijke executies die uitgevoerd werden door IS. Ook is bekend dat er twee broers van Syrische afkomst misdaden hebben gepleegd namens de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra en is er vorig jaar een Nederlander aangehouden die mee heeft gevochten in Syrië. Ook zijn er tientallen Nederlanders die naar Syrië zijn afgereisd om mee te vechten in de oorlog en zich aan te sluiten bij IS of Jabhat al-Nusra.

Met de Provinciale Statenverkiezingen voor de deur verklaren verschillende leden van het kabinet de oorlog aan kritische partijen en ‘complotdenkers’ waardoor FvD-leider Thierry Baudet op zijn privéadres wordt lastig gevallen.

Ons eigen kabinet maakt zich schuldig aan zaaien van nog meer verdeeldheid en laat ondertussen terroristen en oorlogsmisdadigers in alle rust ons land binnenkomen. Over een aantal weken krijgen de regeringspartijen hopelijk de rekening gepresenteerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties