asielzoekers

37-jarige Syrische vluchteling aangehouden vanwege betrokkenheid bij terroristische organisaties

Immigratiejan 17 2023, 12:00
Het Openbaar Ministerie laat weten dat er vandaag een 37-jarige man uit Syrië is aangehouden. De man wordt er van verdacht een belangrijke rol te hebben gespeeld binnen verschillende terroristische organisaties zoals Jabhat al-Nusra en Islamitische Staat (IS).
De verdachte uit Syrië heeft in 2019 asiel in Nederland aangevraagd en zich een jaar later gevestigd in Alblasserwaard. De Landelijke Recherche en het Openbaar Ministerie zijn een onderzoek gestart nadat er verontrustende informatie over de man naar boven is gekomen. Zo zou de verdachte een belangrijke functie hebben gehad binnen de veiligheidsdienst van IS en twee jaar eerder een soort gelijke functie bij terroristische organisatie Jabhat al-Nusra. De werkzaamheden van de man waren met name het handhaven van de orde en het arresteren van tegenstanders en infiltranten. De verdachter wordt op 20 januari voorgeleid.

Veiligheidschef Islamitische Staat en Jabhat al-Nusra woont dus al sinds 2019 in Nederland. Nu pas opgepakt. Had ook hier dood en verderf kunnen zaaien. Ongelooflijk dat die terrorist ons land binnenkwam en 4 jaar vrij rondliep. We worden bestuurd door amateurs. #grenzendicht

AD.nl
AD.nl
@ADnl

De man zou een belangrijke rol zou hebben vervuld binnen de terroristische organisaties Jabhat al-Nusra en Islamitische Staat (IS) ad.nl/buitenland/ver…

2.2K
Reply
Met de recente aanhouding van de 37-jarige Syriër staat de teller van voormalig IS’ers die als vluchteling ons land binnen komen al op 11 (of mogelijk zelfs meer dan 11). Zo werd er vorig jaar nog een Syriër aangehouden in Zeeland. De man had een belangrijk aandeel in de gruwelijke executies die uitgevoerd werden door IS. Ook is bekend dat er twee broers van Syrische afkomst misdaden hebben gepleegd namens de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra en is er vorig jaar een Nederlander aangehouden die mee heeft gevochten in Syrië. Ook zijn er tientallen Nederlanders die naar Syrië zijn afgereisd om mee te vechten in de oorlog en zich aan te sluiten bij IS of Jabhat al-Nusra.
Met de Provinciale Statenverkiezingen voor de deur verklaren verschillende leden van het kabinet de oorlog aan kritische partijen en ‘complotdenkers’ waardoor FvD-leider Thierry Baudet op zijn privéadres wordt lastig gevallen.
Ons eigen kabinet maakt zich schuldig aan zaaien van nog meer verdeeldheid en laat ondertussen terroristen en oorlogsmisdadigers in alle rust ons land binnenkomen. Over een aantal weken krijgen de regeringspartijen hopelijk de rekening gepresenteerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten