voetbal wk 2022 scaled

Oud-international Gerald Vanenburg openhartig over zijn tijd met Mohamed Ihattaren, “heel triest”

sportjan 17 2023, 13:00
In het Ziggo programma Rondo gaat voormalig speler van het Nederlands elftal en huidig techniektrainer van Ajax, Gerald Vanenburg dieper in op zijn tijd met Mohamed Ihattaren. De oud-PSV'er raakte vanwege allerlei privéomstandigheden op een zijspoor. Vanenburg zag potentie in de jonge voetballer en ging met hem aan de slag.
Ihattaren die op 16-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van PSV zakte in eerste instantie vanwege het overlijden van zijn vader steeds verder weg. Uiteindelijk kwam het tot een conflict met toenmalig trainer van PSV, Roger Schmidt. De trainer van PSV vond Ihattaren geen prof. instelling hebben en werd dan ook in datzelfde jaar nog verkocht aan Juventus. De Italiaanse grootmacht verhuurde hem vervolgens door aan Sampdoria. Dat verhaal was ook van korte duur en Ihattaren kon op weinig speelminuten rekenen.
Ajax en met name Vanenburg wou het nog graag een kans geven en huurde de speler vervolgens van Juventus. De Amsterdamse club besloot de optie in het huurcontract niet te lichten vanwege mogelijke bedreigingen vanuit het criminele circuit.
Vanenburg, die zicht duidelijk nog zorgen maakt om Ihattaren vindt het heel triest hoe het nu gaat met de jonge speler. “Als je ’m nu ziet, schieten de tranen je in de ogen. Als je weet dat hij er niet uithaalt wat kan. Dat is heel triest. Daarom deed ik er alles aan om hem op een bepaald niveau terug te krijgen waarin hij het zelf kon invullen. Dat bleek voor hem heel moeilijk.” Aldus Vanenburg.
De toekomst van Ihattaren is nog onduidelijk. De speler zou bij verschillende clubs uit de eredivisie zijn aangeboden maar tot dusver is er nog geen enkele club die het ziet zitten in de voormalig speler van Ajax en PSV. Zijn oude club uit Eindhoven hield ook de deur dicht en daarmee lijkt een terugkeer van Ihattaren in de Nederlandse competitie nog ver weg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten