hanke bruins slot 2014

Minister Hanke Bruins Slot (CDA) noemt Forum voor Democratie "fout en gevaarlijk" maar ziet geen gevaar voor de democratie

Politiekjan 15 2023, 16:00
De Minister van Binnenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot wil dat er een mogelijkheid in de wet gaat komen waarmee bepaalde politieke partijen verboden kunnen worden.
De minister laat in de uitzending van WNL op Zondag weten dat het mogelijk moet zijn om partijen die “de democratie kapot willen maken” te verbieden. Dit verbod zou weliswaar gaan om “een noodrem” en dus niet om kritische partijen de mond te snoeren. De minister benadrukt wel dat de uitspraken van Thierry Baudet en andere leden van Forum voor Democratie “fout en gevaarlijk”.
De Minister van Binnenlandse Zaken geeft aan dat er op dit moment geen politieke partijen zijn die de democratie zouden ondermijnen. Daarmee zou Forum voor Democratie volgens de minister dus geen bedreiging zijn voor de democratie. Het is echter wel duidelijk dat dit hele circus rondom het wetsvoorstel in gang is gezet omdat Forum voor Democratie voor veel regeringspartijen te kritisch is en daarom dus als vervelend wordt gezien. Zo laat de minister ook weten in de uitzending dat we vooruit moeten kijken en dat we niet stil moeten zitten en denken: “onze democratie redt het wel.”
Daarmee wordt er voorzichtig voorgesorteerd op het verbieden van kritische partijen en kun je dus concluderen dat zo’n wetswijziging alleen maar voor een zwakkere democratie gaat zorgen. Als partijen als de PVV, Forum voor Democratie, BBB en BvNL te kritisch worden kunnen ze in theorie met deze wetswijziging worden verwijderd uit de tweede kamer. Complete waanzin! Een regering die steeds meer macht naar zich toetrekt en weg komt met het ene na het andere schandaal is buitengewoon verontrustend.
De aankomende Provinciale Staten verkiezingen van 15 maart gaan hopelijk dan ook voor een flinke dreun zorgen bij de regeringspartijen waardoor er ook geen meerderheid zal ontstaan om dit soort idiote wetsvoorstellen door de Eerste Kamer te krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten