screen shot 2024 05 07 at 113902

UvA capituleert voor extreemlinks en radicale moslimvriendjes: Goedwillende student de dupe van laffe appeasement politiek

Binnenlandmei 15, 19:00
Het laffe college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft opnieuw gebogen voor de druk van extreemlinkse groeperingen en hun radicale moslimvriendjes. Deze capitulatie, verpakt als een poging tot de-escalatie, is niets minder dan een schande voor een instelling die ooit bekend stond om haar academische integriteit en onafhankelijkheid. De goedwillende studenten zijn de dupe van deze slappe appeasement politiek, terwijl de radicalen hun gang kunnen gaan.
De UvA overweegt een wekenlange sluiting na een serie uit de hand gelopen demonstraties. Sinds de afgelopen weken hebben pro-Palestijnse demonstranten de universiteit maar liefst drie keer bezet, waarbij rellen en vernielingen de norm werden. De laatste bezetting, afgelopen maandag, resulteerde in de vernieling van de bestuursvleugel van de universiteit en veroorzaakte een schadepost van zeker 1,5 miljoen euro. In reactie hierop besloot de universiteit voor twee dagen haar deuren te sluiten, maar nu ligt een langere sluiting tot 2 juni op tafel.
De protesten begonnen als een initiatief van studenten en docenten, maar werden al snel overgenomen door activisten van buiten de universiteit, waaronder notoire anarchisten en extremisten. Het resultaat? Een ongekende chaos die de veiligheid en het welzijn van de echte studenten in gevaar brengt. In plaats van op te treden tegen deze radicalen, kiest het bestuur ervoor om de universiteit te sluiten en de problemen voor zich uit te schuiven.
Dit soort appeasement politiek is symptomatisch voor een bredere trend waarin universiteiten zwichten voor de druk van een luidruchtige minderheid, ten koste van de meerderheid die gewoon wil studeren en leren. Het bestuur van de UvA heeft hiermee een gevaarlijk precedent geschapen, dat alleen maar zal leiden tot meer radicalisme en chaos in de toekomst.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met het partijkartel EN het mediakartel. Wij willen een ALTERNATIEVE stem zijn. Steun jij ons daarin? Ben jij blij met ons alternatieve geluid? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de kartelmedia én het partijkartel te bestrijden, elke dag opnieuw!
De tijd is gekomen voor de UvA en andere onderwijsinstellingen om op te staan tegen deze extremistische invloeden en hun verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid en het welzijn van al hun studenten. Het is niet alleen een kwestie van het beschermen van eigendommen, maar ook van het beschermen van de academische vrijheid en de integriteit van ons onderwijssysteem. Dit soort laffe capitulaties mogen nooit de norm worden in ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten