shutterstock 1751918483

Politiek Breda ontstemd door schimmige vluchtelingen-deal: "Wij eisen opheldering!"

Binnenlandmei 15, 20:00
De gemeente Breda heeft een omstreden besluit genomen om een pand in het centrum van de stad de komende drie jaar te huren en om te vormen tot een woonlocatie voor Oekraïense vluchtelingen en statushouders. Dit besluit heeft een golf van kritiek en zorgen veroorzaakt bij zowel bewoners als politieke partijen.
Het plan behelst de huisvesting van ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen en 100 statushouders in het pand, dat momenteel al bestaat uit 74 wooneenheden met eigen voorzieningen. Volgens de gemeente Breda zal de locatie, Ingenhousz, dienen als een doorstroomlocatie, waarbij één vleugel wordt gebruikt voor de opvang van Oekraïners en de andere vleugel voor statushouders. Als dat maar goed gaat!
Daarnaast roept de selectieve informatieverschaffing en het gebrek aan transparantie door de gemeente vragen op. Het besluit om Ingenhousz te huren werd genomen zonder voorafgaand overleg met de gemeenteraad, wat tot begrijpelijke frustratie heeft geleid bij politieke partijen. Bovendien zijn de omwonenden van Ingenhousz geconfronteerd met dit nieuws zonder behoorlijke voorbereiding of overleg, aangezien de gemeente pas gisteren de bewoners heeft geïnformeerd. Dat terwijl alles dus al beklonken lijkt te zijn!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
LPF Breda fractievoorzitter Iwan Dienjes laat aan de Dagelijkse Standaard weten verbaasd te zijn over de hele gang van zaken. "Met grote verbazing hebben wij kennis moeten nemen van dit besluit, zonder hierover eerst met de raad te overleggen. Dit is niet alleen een gemiste kans voor een cruciaal overleg, maar ondermijnt ook het vertrouwen in het proces. Wij eisen opheldering en betrokkenheid bij dergelijke ingrijpende beslissingen die het leven van onze inwoners direct beïnvloeden. Daarom hebben we direct vragen gesteld aan het college."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten