architecture g0198ffb42 1920

Voormalig demoniseer drammer Ad Melkert (PvdA) waarschuwt voor gevolgen van aangekondigde stakingen ziekenhuispersoneel

Binnenlandfeb 21 2023, 14:00
Ziekenhuispersoneel heeft dinsdagochtend aangekondigd om in maart actie te gaan voeren. Demoniseer drammer Ad Melkert, die na zijn gefaalde politieke carrière nu via het baantjes carrousel voorzitter is geworden van de Nederlandse Verenging van Ziekenhuizen (NVZ), is niet blij met de aangekondigde stakingen. De acties doen volgens de voormalig PvdA-voorman “geen recht aan de financiële situatie van ziekenhuizen”.
Melkert geeft aan dat er al een royaal bod op tafel ligt. “13 procent erbij in twee jaar tijd. Dat is echt heel stevig en beter dan veel andere cao’s. Het is echt niet goed dat er nu acties zijn aangekondigd, ook niet voor de patiënt.” Aldus Melkert.
Een groot aantal ziekenhuizen zullen vanaf half maart in het hele land hun deuren dichtgooien voor mensen die geen spoedeisende hulp nodig hebben. Inmiddels gaan er zo’n 50 ziekenhuizen mee doen met de actie waarbij nagedacht wordt om enkel nog zondagsdiensten te draaien. Volgens de bonden is dat het ultieme stakingsmiddel in ziekenhuizen.
Melkert geeft aan dat de ziekenhuizen “donders goed” weten dat er een bod op tafel ligt waardoor ziekenhuizen eigenlijk al in de problemen dreigen te komen. De ziekenhuizen worden volgens Melkert hard geraakt door de hoge energierekening en inflatie. Melkert heeft de bonden opgeroepen om op “samen richting de minister en verzekeraars het signaal af te geven dat het heel belangrijk is dat er geld bijkomt, om de beste zorg voor de patiënt te kunnen leveren en om ervoor te zorgen dat de wachtlijsten ingelopen kunnen worden. Dat is ons gemeenschappelijk belang”.
Een staking gaat er volgens Melkert voor zorgen dat de wachtlijsten alleen maar langer zullen worden. Grappig wel dat uitgerekend Ad Melkert nu een vinger in de pap heeft als het gaat om de te lange wachtlijsten in de zorg.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten