screen shot 2023 05 22 at 151821

Vreselijk! Hugo de Jonge hint naar nieuwe klus als burgemeester van Rotterdam: "nooit een geheim van gemaakt"

Binnenlandjun 09, 16:00
Slecht nieuws voor onze vrienden uit Rotterdam. Met het aftreden van Aboutaleb als burgemeester wordt er ijverig gezocht naar een nieuwe bestuurder die de ambtsketen van de havenstad zal mogen dragen. Na eerder al een enorme puinhoop te hebben gemaakt als minister van Volksgezondheid en nu als demissionair minister van Binnenlandse Zaken er ook niets van te bakken, lijkt alles erop te wijzen dat Hugo de Jonge de nieuwe burgemeester van Rotterdam zal worden.
Eerder vanochtend was De Jonge te gast bij WNL op Zondag, waarbij het toch wel duidelijk werd dat hij zijn ogen heeft gericht op de positie van Aboutaleb. "Ik hou zielsveel van Rotterdam, dat maak ik nooit een geheim van, maar deze procedure is vertrouwelijk en dat wil ik graag zo houden," aldus De Jonge. Hoewel hij enigszins probeert het geheimzinnig te houden, is het zo klaar als een klontje dat er al ergens een sollicitatie in de pijplijn zit. De Jonge wordt dus hoogstwaarschijnlijk gewoon de nieuwe burgemeester van Rotterdam.
Daarmee draait het baantjescarrousel weer op volle toeren en hebben de kartelpolitici, die er eerder een enorme puinhoop van hebben gemaakt, alweer hun blik gericht op hun verdere carrière. Mark Rutte hoopt snel aan de slag te gaan als NAVO-chef, D66-mister Kuipers vertoeft ergens in Azië in een of andere topfunctie op een universiteit, en Hugo de Jonge maakt zich nu dus klaar voor zijn volgende klus: Burgemeester van Rotterdam.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
De havenstad heeft de laatste maanden behoorlijk te kampen met heel wat problemen: explosies, criminaliteit, en natuurlijk de pro-Palestina-onruststokers die flink huishouden op de Erasmus Universiteit. Kortom, de stad kent voldoende uitdagingen waarbij een ervaren, bewezen politicus nodig is om de boel weer op de rit te krijgen. Gezien de dramatische staat van dienst van De Jonge lijkt het erop dat de Rotterdammers zware tijden tegemoet gaan, mocht zijn benoeming uiteindelijk definitief worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten