shutterstock 2325541775

Bizar! AfD politici zijn hun leven niet meer zeker: Gemaskerde mannen houden huis met honkbalknuppel

Buitenlandjun 09, 14:00
Politici van de Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn hun leven niet meer zeker. Opnieuw zijn er twee AfD'ers aangevallen. De politie heeft vijf personen gearresteerd in verband met de aanval, maar zij werden na het opgeven van hun persoonsgegevens weer vrijgelaten.
De eerste aanval vond plaats in het centrum van Karlsruhe, waar twee gemeenteraadsleden van de AfD en een derde persoon werden aangevallen voor een café. Volgens verklaringen van de partij zouden gemaskerde mannen hen hebben aangevallen met een honkbalknuppel. De politie vond een stok op de plaats van het incident, maar kon niet bevestigen of dit het gebruikte wapen was. Dankzij het moedige ingrijpen van veiligheidspersoneel dat toevallig aanwezig was, kon erger worden voorkomen. De gewonden liepen lichte verwondingen op en werden ter plaatse behandeld.
Op dezelfde dag vond er in Dresden een andere aanval plaats, waarbij de 70-jarige Hans-Jürgen Zickler, een AfD-parlementslid in de deelstaat Saksen, in zijn gezicht werd geslagen. Zickler was op dat moment bezig met het uitdelen van folders voor de verkiezingscampagne van de partij. Een 47-jarige man werd ter plaatse aangehouden en de politie heeft een onderzoek naar de aanval gestart.
Een ander gewelddadig incident vond eerder in de week plaats in Mannheim, waar een AfD-kandidaat voor de gemeenteraad werd neergestoken. De politicus confronteerde een persoon die campagneposters aan het verscheuren was, waarop hij werd aangevallen met een mes.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Deze incidenten passen in een bredere context van toenemend geweld tegen politici in Duitsland. Sinds de Europese verkiezingen van vijf jaar geleden is het aantal aanvallen op politici verdubbeld. Hoewel De Groenen het vaakst het doelwit zijn, gevolgd door de AfD en de SPD, laten de recente gebeurtenissen zien dat het geweld tegen AfD-politici in de afgelopen weken bijzonder frequent en ernstig is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten