shutterstock 1272511225

Opnieuw mesaanval in Mannheim: AfD-politicus gewond

Terrorismejun 05, 12:00
Het is weer raak in Mannheim in Duitsland. Na de dodelijke mesaanval van afgelopen vrijdag heeft de stad opnieuw te maken met geweld. Dit keer is een AfD-politicus het slachtoffer. Dinsdagavond laat werd een kandidaat voor de gemeenteraad van de AfD aangevallen met een mes in de buurt van de markt van Mannheim. De man raakte gewond en ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Het incident vond plaats toen de AfD-kandidaat een postervernieler op heterdaad betrapte. Toen hij de persoon confronteerde, werd hij aangevallen en met een mes verwond. De dader is inmiddels gearresteerd, maar de schok en verbijstering blijven. De AfD-staatsvoorzitter Markus Frohnmaier sprak bij Bild van een aanslag door links-extremisten, hoewel dit nog niet officieel is bevestigd.
Het is vreselijk dat deze gewelddadige aanvallen blijven plaatsvinden. De politie van Mannheim heeft bevestigd dat onderzoek nog bezig is, verdere details volgen later vandaag. Wat wel duidelijk is, is dat dit incident opnieuw laat zien hoe gevaarlijk de situatie in steden als Mannheim is geworden. Duitsland is niet langer gemütlich.
We kunnen niet langer de ogen sluiten voor de dreiging van geweld en extremisme in de Westerse samenleving. Politici moeten zich veilig kunnen voelen om hun werk te doen, zonder bang te zijn voor aanvallen. Het is tijd dat de autoriteiten hard optreden tegen dit soort geweld en zorgen voor de veiligheid van iedereen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.''
De constante dreiging van geweld toont aan dat we waakzaam moeten blijven en op moeten komen voor onze rechten en vrijheden. Het is onacceptabel dat politici worden aangevallen vanwege hun overtuigingen. Laten we hopen dat de politie snel meer informatie kan geven en dat de dader verantwoording moet afleggen voor zijn daden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten