shutterstock 2041615190

Opnieuw geweld tegen Duitse politicus: CDU’s Roderich Kiesewetter belaagd tijdens campagne

Politiekjun 02, 10:00
Duitsland is opnieuw opgeschrikt door een aanval op een politicus. Ditmaal is het Roderich Kiesewetter, een 60-jarige parlementariër van de christendemocratische oppositiepartij CDU, die het slachtoffer werd van een fysieke aanval tijdens een verkiezingscampagne in Aalen, een stad in Zuid-Duitsland.
Terwijl Kiesewetter met zijn partij op het marktplein een kraam had, werd hij geduwd en geslagen, wat resulteerde in schaafwonden. Opmerkelijk genoeg heeft de politicus aangegeven geen aangifte te doen als de dader, die naar verluidt een kandidaat voor de gemeenteraad van Aalen is, zijn excuses aanbiedt.
Deze aanval op Kiesewetter staat niet op zichzelf. Het past in een verontrustend patroon van toenemend geweld tegen politici in Duitsland. Eerder deze maand werd Matthias Ecke, een Europarlementariër voor de sociaaldemocratische SPD, zwaar toegetakeld in Dresden. Ecke was bezig met het ophangen van verkiezingsposters toen hij werd aangevallen en moest zelfs geopereerd worden aan zijn verwondingen. Een 17-jarige jongen meldde zich na de aanval bij de politie als een van de daders.
Kort na het incident met Ecke werd ook Franziska Giffey, een SPD-senator en voormalig burgemeester van Berlijn, aangevallen. Zij werd geslagen met een tas met harde inhoud. Diezelfde dag werden ook meerdere leden van de Groenen in Dresden het doelwit van belagers.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Afgelopen vrijdag raakten anti-islamactivist Michael Stürzenberger en een politieagent zwaargewond na een messenaanval tijdens een demonstratie in de Duitse stad Mannheim. Stürzenberger werd in zijn been en gezicht gestoken, maar verkeert niet in levensgevaar. De politieagent daarentegen ligt in een kunstmatige coma en verkeert in kritieke toestand.
Deze reeks aanvallen roept herinneringen op aan de moord op CDU-politicus Walter Lübcke in 2019, een gebeurtenis die Duitsland diep schokte en leidde tot meer aandacht voor de veiligheid van politici. Sindsdien houdt de Duitse regering nauwlettend statistieken bij over bedreigingen en aanvallen tegen politici. Politici van de Groenen waren het vaakst doelwit, met bijna de helft van de meldingen. Andere partijen zoals SPD en AfD volgden met respectievelijk 420 en 478 meldingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten