shutterstock 105334214

Duitse Politie en Veiligheidsdienst voorkomen bloedbad tijdens aankomend EK: IS-terrorist opgepakt

Buitenlandjun 09, 10:00
Terwijl het Oranjegevoel in Nederland nog traag op gang komt – op twee fanatieke oranje straten in Breda en Den Haag na – zijn ze in Duitsland alweer druk bezig met het zaaien van dood en verderf tijdens het aankomende EK-voetbal. De terroristen van IS, om precies te zijn. De Duitse politie en de Binnenlandse Veiligheidsdienst hebben namelijk een terreuraanslag verijdeld en een IS-gek in de kraag gevat.
De arrestatie vond plaats op vrijdag 7 juni op het vliegveld van Keulen/Bonn, waar een 23-jarige man met vermeende banden met een aan Islamitische Staat gelieerde groepering werd opgepakt. De verdachte probeerde het EK binnen te dringen door te solliciteren als bewaker en veiligheidsfunctionaris voor activiteiten buiten de stadions.
Door alert optreden van de politie van Keulen werd voorkomen dat hij deze positie kon bemachtigen. Het is niet de eerste keer dat deze persoon probeerde een dergelijke baan te krijgen; eerder had hij zich aangemeld voor soortgelijke functies bij het muziekfestival Rock am Ring en de 24 uursrace op de Nürburgring.
Het onderzoek naar de verdachte wordt geleid door het Openbaar Ministerie in Karlsruhe. De man beschikte over drie paspoorten: Duits, Marokkaans en Pools. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de terreurorganisatie ISPK, die gelieerd is aan Islamitische Staat en verantwoordelijk wordt gehouden voor de dodelijke aanslag op de Crocus City Hall concertzaal in een voorstad van Moskou, waarbij 145 mensen om het leven kwamen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Om de veiligheid tijdens het EK te waarborgen, heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Faeser, aangekondigd dat er dagelijks zo’n 22.000 federale politieagenten zullen worden ingezet. Faeser benadrukte dat, ondanks de dreiging, het EK een zorgeloze tijd moet zijn waarin Duitse fans kunnen genieten van het voetbal. Volgens haar moet veiligheid de hoogste prioriteit hebben, maar mag dit het plezier van het evenement niet overschaduwen.
Het EK voetbal zal plaatsvinden van 14 juni tot en met 14 juli in tien verschillende Duitse steden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten