shutterstock 2154269839

De Volkskrant gaat diep door het stof na onsmakelijke pro-hamas kop: "dit gaat nergens meer over!”

Mediajun 09, 12:00
Gisteren kwam het verheugende nieuws dat Israël vier gijzelaars heeft kunnen bevrijden. Fantastisch dat deze mensen na weken, maanden van onzekerheid, angst en ellende eindelijk thuis zijn. Helaas geldt dit nog niet voor vele andere gegijzelden, voor wie vrijheid nog geen zekerheid is.
De Volkskrant bracht dit nieuws echter op zo'n onsmakelijke manier dat het inmiddels op sociale media een storm van kritiek heeft veroorzaakt. De krant kopt: “Hamas noemt reddingsactie Israëlisch leger ongekend wreed.” Ja, het staat er echt! Hoe durven de Israëlische soldaten hun eigen mensen te bevrijden, wat een beesten zijn het!
De reacties op sociale media liegen er niet om. De vergelijking met de Tweede Wereldoorlog is dan ook opnieuw snel gemaakt. Iemand tweet met een gephotoshopte Volkskrant-kop: “De Waffen SS noemt de bevrijdingsactie door geallieerden ongekend wreed.” LOL! Ja, dat dekt natuurlijk de lading wel. Columnist Roderick Veelo maakt eveneens een soortgelijke vergelijking en schrijft: “Nazi-top noemt bevrijding concentratiekampen ‘ongekend wreed’.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het is te bizar voor woorden dat een grote krant als De Volkskrant dit op zo’n schandalige manier probeert te framen. Ja, er zijn – als we de media moeten geloven – doden gevallen bij deze reddingsoperatie, wat natuurlijk vreselijk is. Maar waarom gaan we steeds voorbij aan het punt dat zodra deze gijzelaars allemaal thuis zijn, de bombardementen en al het geweld ook zal stoppen? Waarom wordt er zo diep in de kont van Hamas gekropen? Het is een hele vreemde gewaarwording.
Telegraaf-journalist Wierd Duk kan er ook niet bij met zijn verstand. Hij schrijft: “Ja, want die 'vrijheidsstrijders' van Hamas, mensen, dat zijn echt lieverdjes. Oké, ik geef het op voor vandaag, dit gaat nergens meer over.”
Niet alleen De Volkskrant is smerig bezig, ook NU.nl liet zich weer van hun beste kant zien. De (online) krant plaatste eerst een video met de tekst: “Gegijzelden VRIJGELATEN,” terwijl het een stevige reddingsoperatie vanuit Israël betrof, en er dus helemaal GEEN sprake was van vrijlating.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten