dalle 2024 06 08 143428 a dramatic scene of a rescue operation by israeli forces in a dense urban area show four hostages being freed by armed soldiers in tactical gear amid

Ongekend! IDF-helden bevrijden gijzelaars uit Hamas' klauwen in Gaza!

Midden-Oostenjun 08, 13:00
In een gedurfde operatie hebben de heldhaftige strijders van de Shin Bet en de Yamam-eenheid vier Israëlische gijzelaars bevrijd uit de greep van Hamas. De gijzelaars - Noa Argamani (25), Almog Meir (21), Andrey Kozlov (27) en Shlomi Ziv (40) - werden op 7 oktober ontvoerd tijdens het 'Nova' feest en naar Gaza gebracht.
De operatie vond plaats in het hart van Nuseirat, waar de gijzelaars uit twee verschillende locaties werden gered. De medische toestand van de gijzelaars is stabiel, en ze zijn overgebracht naar het Sheba Medisch Centrum in Tel HaShomer voor verdere onderzoeken. Dit indrukwekkende staaltje van moed en tactisch vernuft werd uitgevoerd te midden van hevige gevechten met Hamas-terroristen.
(Artikel gaat verder onder deze foto van de bevrijde gijzelaars)
IDF-woordvoerder Rear Admiral Daniel Hagari benadrukte in een televisietoespraak het heldhaftige karakter van de missie: "De IDF en Yamam infiltreerden twee faciliteiten onder vuur van Hamas-terroristen. Een Yamam-soldaat raakte ernstig gewond en is net in het ziekenhuis aangekomen. We bidden voor zijn welzijn. Deze operatie was een succes in het redden en terugbrengen van vier gijzelaars."
Hij voegde eraan toe: "We zullen blijven vechten om de 120 gijzelaars die nog in Gaza worden vastgehouden terug te brengen. We zijn vastberaden om elke gijzelaar terug te halen. Hamas verbergt de gijzelaars opzettelijk in woonwijken, wat de complexiteit van dergelijke operaties vergroot."
Het verhaal van deze reddingsactie gaat verder dan alleen de feitelijke bevrijding. Het is een bewijs van de onwrikbare toewijding van de Israëlische veiligheidstroepen om hun burgers te beschermen, ongeacht de risico's. Terwijl de wereld toekijkt, blijven deze mannen en vrouwen onverschrokken vechten om hun landgenoten veilig terug te brengen. Dit is geen gewoon nieuwsbericht - dit is een getuigenis van de onverzettelijke wil en de onvergelijkbare moed van degenen die hun leven riskeren om anderen te redden.
De samenwerking tussen de verschillende Israëlische veiligheidseenheden, zoals de Shin Bet, de Yamam en de IDF, toont de effectiviteit van gezamenlijke operaties in de strijd tegen terreur. Het is duidelijk dat de Israëlische veiligheidstroepen niet zullen rusten totdat elke gijzelaar is teruggebracht. Rear Admiral Hagari benadrukte dit nogmaals: "We zullen niet opgeven tot elke gijzelaar terug is. Dit is een groot moment van trots voor onze veiligheidstroepen, die schouder aan schouder werken in deze vitale operatie."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Hamas, dat bekend staat om zijn laffe tactieken om gijzelaars te verbergen in dichtbevolkte burgergebieden, wordt geconfronteerd met een vastberaden tegenstander die niet zal wijken. Deze reddingsoperatie had inderdaad anders kunnen aflopen, maar dankzij de moed en bekwaamheid van de Israëlische troepen eindigde het met de veilige terugkeer van vier geliefde landgenoten.
Met deze succesvolle missie heeft Israël een krachtige boodschap afgegeven: geen enkele gijzelaar wordt vergeten, en geen enkele terrorist zal ongestraft blijven. Terwijl we bidden voor het volledige herstel van de gewonde soldaat, kunnen we niet anders dan vol bewondering en dankbaarheid kijken naar de helden die dagelijks hun leven riskeren voor de veiligheid van hun medeburgers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten