wilders vlaams belang 2

Geert Wilders spreekt bij Vlaams Belang: "Bevrijding is binnen handbereik"

Politiekjun 08, 17:42
Zaterdagochtend betrad Geert Wilders het podium bij de slotbijeenkomst van Vlaams Belang in Aalst met een duidelijke boodschap: de overwinning is nabij. "Jullie gaan morgen winnen, daar twijfel ik geen seconde aan!" sprak de PVV-leider vol overtuiging. "Gisteren ging de zon schijnen in Nederland, morgen in Vlaanderen!"

Warm Onthaal

Met een menigte van zo’n tweehonderd toehoorders, begroette Wilders de aanwezigen als helden van Vlaams Belang aldus De Telegraaf, die aanwezig was. "Ik ben hier met een geweldige boodschap: het uur van de bevrijding is nabij!" ging de PVV-leider verder. "Gisteren, 80 jaar na D-day en de bevrijding van Europa van het nazisme, zijn de Nederlanders naar de stembus gegaan. Mijn partij heeft daar het beste resultaat in onze geschiedenis behaald. Morgen doen jullie dat!"

Strenge Beveiliging

De komst van Wilders werd gekenmerkt door strenge veiligheidsmaatregelen in Aalst. De straten rond de locatie werden afgesloten, en de politie was massaal aanwezig met 128 manschappen, een waterkanon, een drone en cavalerie. Dit naast Wilders’ eigen beveiligingsteam.

Overwinningskoorts

"Toen ik vanochtend Den Haag verliet, was het 8 juni," refereerde Wilders aan zijn verkiezingsoverwinning van eind vorig jaar. "Maar het voelt hier aan als een half jaar geleden, toen de PVV tegen de wensen van de linkse elite in de grootste partij van Nederland werd, en de bevrijding van Nederland begon. Morgen is het hiér D-day, en begint de bevrijding van Vlaanderen. Want net als de Nederlandse kiezers hebben de Vlaamse kiezers er schoon genoeg van."
"Ze willen hun eigen land terug," zei Wilders daarop over de Vlaamse kiezers. "Het is genoeg geweest. Genoeg criminaliteit, genoeg immigratie, genoeg straffeloosheid, genoeg woke onzin, genoeg vernieling en bezetting van onze universiteiten door pro-Palestijnse betogers. Omdat de bevolking weet dat er maar één partij is die niet wegkijkt, die tussen het volk leeft, en niet in ivoren torens. En dat is het Vlaams Belang!"

De toekomst

Wilders haalde ook hard uit naar Bart de Wever, die weigert om samen te werken met Vlaams Belang. Dit omdat die club zogenaamd "extreemrechts" zou zijn. Volgens Wilders is dit goed nieuws.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
"Ik zeg: ’Dankjewel, Bart De Wever'," legde de PVV'der daarop uit. "Want jouw kiezers weten nu wat ze morgen moeten doen: stemmen op Vlaams Belang! Ook in Nederland hebben partijen jarenlang verkondigd dat ze nooit met de PVV zouden regeren, maar onder druk van de kiezers is dat toch gebeurd. En dat zal ook in Vlaanderen niet anders zijn."
Tenslotte zei Wilders dat "de toekomst aan ons toebehoort." Dat is dus: aan populistische patriottische partijen als de PVV en Vlaams Belang. Hij is ervan overtuigd dat de oude partijen het niet meer vol kunnen houden, dat blijvende electorale veranderingen in aantocht zijn... en in Nederland al gearriveerd zijn. .
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten