shutterstock 2398933075

Tweede Kamer stelt omstreden leus 'From the river to the sea' strafbaar na aangenomen PVV-motie

Politiekmei 22, 19:00
De Tweede Kamer heeft dinsdag een belangrijke beslissing genomen door de omstreden leus "From the river to the sea, Palestine will be free" strafbaar te stellen. Met een nipte meerderheid van 74 stemmen voor en 73 stemmen tegen, heeft de Kamer ingestemd met een motie van PVV-Kamerlid Maikel Boon om deze slogan te bestempelen als een oproep tot geweld.
Deze leus, vaak gehoord tijdens pro-Palestijnse demonstraties, heeft lange tijd verdeeldheid gezaaid over de interpretatie ervan. Voor sommigen symboliseert het de aspiraties naar gelijkheid en vrede in het Israëlisch-Palestijnse conflict, terwijl anderen het beschouwen als een directe bedreiging tegen de staat Israël en een uiting van antisemitisme.
Kamerlid Maikel Boon benadrukte tijdens het debat het verband tussen deze leus en het handvest van Hamas, waarin geweld tegen Joden expliciet wordt aangemoedigd. Door deze leus te bestempelen als een oproep tot geweld, hoopt de Kamer een duidelijk signaal af te geven dat haatzaaiende taal en gewelddadige retoriek niet getolereerd worden in onze samenleving.
Indiener van de motie, PVV-Kamerlid Maikel Boon, is opgetogen en laat aan De Dagelijkse Standaard weten: “Fantastisch! Motie aangenomen, net als in Duitsland en Amerika. De verschrikkelijke leus is nu duidelijk een oproep tot geweld tegen het Joodse volk. Dit geeft het OM de slagkracht om daders doeltreffend te vervolgen.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Hoewel de motie is aangenomen, betekent dit nog niet automatisch dat deze ook zal worden uitgevoerd. Het is aan het kabinet om deze beslissing verder vorm te geven en te bepalen hoe deze in de praktijk zal worden toegepast. Desalniettemin is de goedkeuring van deze motie een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen haat en extremisme, en een krachtig signaal van de vastberadenheid van de Nederlandse samenleving om op te treden tegen alle vormen van geweld en intolerantie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten