geert wilders 9o1a6648

Geert Wilders veegt de vloer aan met vage SP-kritiek van Jimmy Dijk: "Iedereen gaat erop vooruit!"

Politiekmei 22, 18:00
PVV-leider Geert Wilders stond vandaag op scherp in het formatiedebat in de Tweede Kamer, waar hij onder andere botste met SP'er Jimmy Dijk. Als een lont in het kruitvat ontbrandde het debat toen Wilders zijn trots en vertrouwen uitsprak in het hoofdlijnenakkoord en het toekomstige kabinet, waarbij hij de doorrekening van het Centraal Planbureau aanhaalde. "Iedereen gaat erop vooruit!"
Wilders pareerde de kritiek van Dijk op de vermeende 'cadeautjes' voor de rijken, zoals belastingvoordelen bij aandelenaankopen, die het kabinet zou uitdelen. Hij wees trots op de voorgestelde maatregelen die ten goede zouden komen aan mensen met lagere inkomens, zoals het verlagen van het eigen risico en het verhogen van het kindgebonden budget. Wilders hamerde op het idee van evenwicht in onderhandelingen: "Als je onderhandelt, geef je en neem je."
In zijn betoog schetste Wilders een beeld van een florerend Nederland onder dit toekomstige kabinet, waarin de armoede zou afnemen volgens de CPB-berekeningen. Het was een krachtig, helder en duidelijk pleidooi voor vertrouwen in de toekomstige regering, mede gesteund door de cijfers van het CPB.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Echter, SP-leider Dijk wees op de zogenaamde schaduwzijden van het akkoord. Hij benadrukte de groepen die buiten de boot vallen, zoals mensen met zware beroepen die eerder met pensioen willen. Het gebrek aan concrete regelingen voor deze groepen onthulde volgens hem de ware prioriteiten van het kabinet. Desondanks stond Wilders pal voor zijn standpunt en verdedigde hij zijn positie met overtuiging. Wilders bleef overeind en liet wederom zien de debatkoning van de Tweede Kamer te zijn.
Hoewel Timmermans op geen enkele wijze Wilders lijkt te kunnen raken, doet de opgefokte opvolger van Lillian Marijnissen nog enigszins een poging de PVV-leider onderuit te halen. Maar zoals verwacht, tevergeefs.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten