Kijk! Geert Wilders TROTS op regeerakkoord: "De zon gaat weer schijnen in Nederland!"

Politiekmei 16, 13:02
Bij de persconferentie over de reageerdeal die gesloten is tussen PVV, VVD, NSC en BBB maakte Geert Wilders duidelijk dat hij erg in zijn nopjes is met het onderhandelingsresultaat. "We worden van grootste oppositiepartij," zei Wilders, "grootste coalitiepartij. De zon gaat weer schijnen in Nederland."
"Ik denk dat iedereen die het akkoord van ons alle vier leest dat er heel veel gaat veranderen in Nederland," ging Wilders verder. "Het strengste asielbeleid ooit, zoals in het stuk van ons staat opgeschreven. Er komt een asielcrisiswet. We trekken de Spreidingswet in. Er komen grenscontroles, mobiel en anderszins."
En dat is nog niet alles, aldus de PVV-leider. "Er komt een verbod op voorrang van sociale huurwoningen voor statushouders vanwege het feit dat ze statushouder zijn." Ook in Europa gaat er het één en ander veranderen. Daar wil het nieuwe kabinet namelijk "knokken voor een opt-out" qua asiel. Tenslotte, "we straffen de asielvergunningen voor onbepaalde tijd af."
"Maar er zit veel meer in dan alleen asiel," ging Wilders opgetogen verder. "Miljoenen Nederlanders zullen blij worden van dit akkoord, van onze vier partijen. Het eigen risico van de zorg daalt van 385 euro per jaar, naar 165 euro per jaar. Er zitten een paar miljard lastenverlichtingen in voor de hardwerkende Nederlander, een lagere energiebelasting, de brandstofaccijnzen zullen ook volgend jaar lager zijn... en we investeren 600 miljoen euro in de ouderenzorg."
"Er komt geen verplichte warmtepomp meer. Er wordt fors geïnvesteerd in de woningmarkt. Er komt weer lucht voor onze boeren en vissers," zei Wilders daarop. Wordt er dan niet bezuinigd? Ja, dat ook. Dat zal sommige mensen pijn doen, maar het is niet anders.
"Er komen kerncentrales, waar het kan mogen mensen weer 130 kilometer per uur door het land rijden. Er komt een hardere aanpak van terreur, waaronder straatterreur. En we werken aan het uitzetten van criminele vluchtelingen."
"Ik zei het al," concludeerde hij, "de zon gaat weer schijnen." Want, zei Wilders, "Nederland wordt weer van óns."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten