Vreselijk triest: 'Lichaam gevonden, waarschijnlijk van de 9-jarige Gino'

Vreselijk triest: 'Lichaam gevonden, waarschijnlijk van de 9-jarige Gino'

Bij een woning in Geleen is vandaag een lichaam gevonden van een jongetje. De politie vreest met grote vrezen - dat zal onderhand natuurlijk intern al bevestigd (of ontkend) zijn - dat het gaat om Gino, het 9-jarige jongetje dat eerder deze week vermist werd toen hij aan het logeren was bij zijn grote zus.

Toen Gino vermist werd begon de politie met een grote zoekactie. Er ging een Amberalert uit. En ja, er werd vanmorgen zelfs een verdachte aangehouden die waarschijnlijk betrokken was (of verantwoordelijk was) voor de verdwijning van de jongen.

Na die arrestatie is er bij een woning in Geleen nu een lichaam aangetroffen van een jongen. De politie zegt er "ernstig rekening" mee te houden dat het om Gino gaat. Aangezien de politie natuurlijk snelle manieren heeft om in ieder geval een eerste indruk te krijgen van het individu van een slachtoffer dat maximaal een paar dagen dood is, is de kans dat het om hem gaat helaas erg groot.

"We realiseren ons dat dit bericht enorme impact heeft op de familie en op iedereen die heeft bijgedragen aan de zoektocht. Op dit moment kan niet meer informatie bekend worden gemaakt. Op een later moment vandaag zal aanvullende informatie worden gedeeld in een persconferentie op een nader te bepalen locatie," stelt de politie vervolgens.

Vermissing

Gino, die normaal in Maastricht woont, was deze week bij zijn 32-jarige grote zus aan het logeren in Kerkrade. Dit omdat zijn moeder ziek was.

De jongen wilde graag buiten voetballen met vriendjes, wat de zus logischerwijze helemaal prima vond. De afspraak was dat hij om 19:30 uur terug moest zijn.

Maar hij kwam niet terug. Er werd gezocht, maar Gino was in geen velden of wegen te bekennen. De politie kwam er bij, vrijwilligers kwamen massaal op de been... maar niemand vond Gino. Tot er gisteren bij een speeltuin "iets" werd gevonden dat waarschijnlijk verband hield met de vermissing.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Vanmorgen werd er vervolgens een volwassen man aangehouden, en even later werd het lichaam dat dus waarschijnlijk van Gino is gevonden bij een woning in Geleen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties