fire gc85bb7619 1920

Wéér een traditie op de brandstapel, kerstboomverbranding moet mileuvriendelijker

Binnenlandjan 08 2023, 16:30
De gemeente Breda organiseert jaarlijks de kerstboomverbranding die vanwege de coronapandemie nu na twee jaar eindelijk weer kon plaatsvinden. Maar net wanneer mensen na alle ellende van de afgelopen jaren weer eens een pleziertje hebben, zijn er altijd weer die linkse partijen die daar een stokje voor moeten steken. Zo zouden de partijen een milieuvriendelijker alternatief willen.
De wijkraad van het Bredase Ginneken is teleurgesteld mocht een verbod er komen. “Er verdwijnen al zo veel mooie tradities.” Aldus Hans de Haan, secretaris van de plaatselijke wijkraad. Zo zorgt de wijkraad er voor dat bezoekers van de traditionele kerstboom verbranding niks te kort komen. Zo serveren ze Glühwein, warme chocomel en roze koeken. Iedereen die zijn boom komt inleveren voor de verbranding krijgt daarvoor een loterij lotje. Het is dus een fijn samenkomen voor de bewoners zeker na de twee jaar afwezigheid.
Omdat de Gemeente Breda niet meer zelf de kerstboomverbranding gaat organiseren zien de linkse partijen kans om ook deze traditie volledig te cancelen. Tot ongenoegen van verschillende partijen in Breda. Zo laat fractievoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn Breda, Iwan Dienjes weten in een reactie helemaal klaar te zijn met het gedram van bepaalde partijen. "Er verdwijnen al te veel Nederlandse tradities. De kerstboomverbranding zorgt juist voor verbinding, iets wat de inwoners zo hard nodig hebben. Deze traditie mag niet verdwijnen door de cancel obsessie van bepaalde partijen!"
Verwacht wordt dat ook deze traditie dus volledig zal verdwijnen. De gemeenteraad zal hier mogelijk nog over in debat gaan. Inwoners vrezen voor het voortbestaan van deze traditie. Na het cancelen van Zwarte Piet en het mogelijk afschaffen van het afsteken van consumentenvuurwerk kan ook het cancelen van een kerstboomverbranding voor de linkse partijen niet achterblijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten