trouw

Trouw bevordert racisme tegen blanke mensen door verbod op woord 'blank'

Binnenlandjan 08 2023, 15:30
De krant Trouw heeft onlangs een artikel gepubliceerd waarin de krant aankondigt dat het het woord "blank" in de ban doet. Volgens het Trouw Schrijfboek: "‘De vraag of blank nu een gangbare benaming is of een claim van superioriteit over andere huidskleuren is een valse; het is beide. Wie het woord blank gebruikt, ontkomt niet aan de ballast die de term met zich meebrengt en daarom heeft die in Trouw niet de voorkeur; gebruik liever ‘wit’.’
Volgens de hoofdredacteur van Trouw: "Wie de lijn doortrekt naar oudejaarsnacht in Rotterdam kan niet anders concluderen dan dat het woord blank niet meer thuishoort in de krant als het gaat om het typeren van mensen. Daarmee associeer je je met rechts-extremisme en daar willen we ver weg van blijven."
Dit is natuurlijk belachelijk. De term "blank" is niet gekaapt door "neo-nazi's" of andere rechts-extremisten. Het is de juiste term om te verwijzen naar het blánke deel van de bevolking. Door het woord "blank" te verbannen en te vervangen door "wit," suggereert Trouw dat het iets verkeerds is om blank te zijn. Dit is duidelijk een vorm van discriminatie en racisme ten opzichte van blanke mensen.
Het is ronduit schokkend dat de krant Trouw zich hiervoor laat lenen. Het gebruik van de term "wit" is bewust bedoeld om blanke mensen een beledigd gevoel te geven, en dit komt rechtstreeks uit de radicaal-linkse BLM-beweging (Black Lives Matter). Het is een grove schande dat Trouw zich hieraan overgeeft.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar het is nog erger. Dit is een teken dat Trouw zelf racistisch is; niet ten opzichte van donkere mensen, maar wel degelijk ten opzichte van blánken. Racisme is racisme, of het nu gericht is tegen de meerderheid of de minderheid. Racisme is altijd fout, en het is onacceptabel dat Trouw zich hieraan schuldig maakt.
Het is tijd dat Trouw zijn verantwoordelijkheid neemt en stopt met het bevorderen van dergelijk haatzaaiend gedrag. Zijn er politici - die altijd vooraan staan om kritiek te leveren op populistische réchtse media - nu ook van plan om hier iets van te vinden? Of vinden ze anti-blank racisme wél prima?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten