shutterstock 1952734678

Oekraïne stort zich op escalatie, maar Westerse media wijzen de vinger naar Rusland

Buitenlandjan 08 2023, 17:30
Het is eigenlijk ongelooflijk, maar Westerse media geven Rusland er de schuld van dat de voorgestelde wapenstilstand tijdens het Orthodoxe Kerstfeest niet actief werd... omdat Oekraïne de wapenstilstand weigerde. Bizar, dit.
Als je wilt weten hoe diep in de zak onze media zitten van de Oekraïne hoef je alleen maar even een paar nieuwsartikelen te lezen over de 'wapenstilstand' die Rusland eerder aankondigde. Of eigenlijk, voorstelde.
Want hoewel de Russen graag wilden dat er tijdens de Orthodoxe Kerst geen beschietingen over en weer plaatsvonden, dachten de Oekraïeners daar heel anders over. Het voorstel van Moskou werd afgedaan als "propaganda," en dat was het dan. Oekraïne wilde doorvechten. Ook tijdens hun Kerst.
Ieder weldenkend mens begrijpt dat dit inhoudt dat de Russen óók door moeten gaan met vechten - je kunt niet zelf ophouden met vechten terwijl je je vijand je kapot laat bombarderen - maar onze media niet. Zie bijvoorbeeld dit artikel op de radicaal-linkse, elitaire website Nu.nl.
De titel van het stuk: "Oekraïne verwacht dat gevechten na nepwapenstilstand nu snel verergeren." Vervolgens wordt in het stuk zelf gezegd:

De door Rusland geopperde wapenstilstand, waar de Russen zich zelf niet aan hielden en die Oekraïne als "pure propaganda" bestempelde, is officieel ten einde gekomen. Bij een nieuw nachtelijk Russisch bombardement is zondag zeker één dode gevallen. De komende periode worden de gevechten volgens Oekraïne snel heviger.

Dan zijn er dus twee zaken van belang:
1. Het lag overduidelijk aan Oekraïne, niet aan Rusland dat er geen wapenstilstand was. Je zou denken dat Nu.nl dat ook even duidelijk maakt, maar nee. De website wil dat niet doen. Want stel je voor dat de Russen niet gezien worden als het vleesgeworden kwaad.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
2. Vervolgens geeft Nu.nl in het stuk zelf toe dat er de afgelopen dagen wel degelijk minder Russisch geweld was... en dat ze nu weer meer geweld verwachten. Met andere woorden, hoewel de Russen niet helemaal opgehouden zijn omdat de Oekraïeners het aanbod niet accepteerden hebben ze wel degelijk met de rem erop gevochten.\
Wat is het toch met onze media dat ze dit soort feiten weliswaar tussen neus en lippen, in kleine lettertjes, toegeven, maar niet even luid en duidelijk aankondigen, bovenaan in stukken waar je dit soort belangwekkende informatie normaal gesproken zet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten